stožer za obranu hrvatskog vukovara vukovar izbori abolicija zakon o oprostu

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara upozorio je hrvatsku javnost na jednu tragičnu činjenicu uoči izvanrednih izbora u Vukovaru. Naime, na svakim dosadašnjim izborima u Vukovaru, masa Srba iz Srbije koji još uvijek imaju hrvatske dokumente organizirano dolazi na vukovarska birališta kako bi glasovali za srpske kandidate. Ta činjenica nosi sa sobom dva problema. Prvi je taj da broj glasova koje osvoje srpske liste ne odgovara stvarnoj slici grada, a drugi je taj što dobar dio tih Srba iz Srbije su zapravo abolirani četnici koji su tijekom 90-ih godina ratovali protiv Hrvatske i činili mnoge zločine.

Tim povodom Stožer je u javnost poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:

“Izbori za gradonačelnika i gradsko vijeće Grada Vukovara su pred vratima, a kandidacijske liste su posložene i obznanjene.

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara poduzima sve korake da Državnom odvjetništvu RH prikupi i dostavi sve dokaze protiv onih za koje postoji sumnja da su počinili ratni zločin koji je abolicijom preimenovan u zločin u ratu, pa su isti nepravedno abolirani.

Tražimo od Državnog odvjetništva RH i nadležnih institucija da postupaju sukladno međunarodnom krivičnom pravu, međunarodnim konvencijama i zakonima RH i sve one za koje postoje dokazi o počinjenju takvih dijela, odmah privedu i osude. Poznato nam je i to kako su se takvi do sada organizirano dovozili u okolna sela te osobnim automobilima organizirano dovozili na biračka mjesta. Isto ćemo bilježiti video kamerama i hrvatskoj javnosti podastrijeti dokaze.

Klikni LIKE ako se slažeš sa zahtjevom Stožera!

U Vukovaru su se istinski domoljubi i demokršćani ujedinili i podržavaju jednog zajedničkog kandidata za gradonačelnika, a za gradsko vijeće će se nadmetati u korektnoj političkoj borbi. Oni kojima smo se obraćali su dokazali svoju zrelost, a iskazanim zajedništvom i političkom mudrošću su dokazali da im je prije svega stalo do građana grada Vukovara. Treba istaknuti i veličinu onih koji su žrtvovali mogućnost osobnog političkog probitka, kao i svih koji su radili u interesu zajedništva prema pobjedi za prosperitetni, hrvatski Vukovar na temeljima učenja Starčevića, Radića i Tuđmana. Na dobrom početku im zahvaljujemo. Stožer za obranu hrvatskog Vukovara je pozivao na zajedništvo i razum i ono je za početak ostvareno, tako je naša vjera i borba za bolji i pravedniji Vukovar i Hrvatsku ojačana.

Stožer: Dosta je! Ne želimo više gledati zločince kako nesmetano šeću ulicama Vukovara!

Ali, pobjeda u nastojanju da Vukovar prestane biti grad slučaj, da se u Vukovaru zaustavi provođenje nasilja i da Vukovar postane grad u kojem će naša djeca i unuci ostajati zato jer imaju mogućnost raditi i zasnivati svoje obitelji, a naši roditelji i svi mi dostojanstveno živjeti ne ovisi samo o onima koji su se kandidirali. Budućnost Vukovara ovisi o svima nama koji imamo pravo glasa i zato iskoristimo mogućnost da svojim izlaskom na izbore zajedno budemo kreatori boljeg Vukovara i pošaljemo poruku cijeloj Hrvatskoj kako se gradi bolje sutra. Oni koji su ostajali u svojim kućama i nisu izlazili na prethodne izbore su sukrivci za stanje u kojem nam se nalaze i Vukovar i Hrvatska. Isto tako, oni kojima ćemo dati svoje povjerenje moraju biti svjesni da od njih očekujemo mukotrpan rad i konkretne rezultate. Nećemo ih štedjeti ukoliko ne budu takvi, ali im, zbog iskazane odlučnosti, moramo vjerovati i pružiti im prigodu.

O nama i sudbini Vukovara su do sada odlučivali i neki koji Vukovar nisu htjeli vidjeti u neovisnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj. Ne žele ga vidjeti ni sada, ali mirno žive kako u Vukovaru tako i negdje drugdje, izvan Hrvatske. Doduše, ne smetaju im hrvatska kuna, hrvatsko državljanstvo i putovnica, osobna iskaznica i sve ostale povlastice koje rođenjem u Hrvatskoj ostvaruju. Mnogi od njih su se borili protiv samostalnosti Hrvatske, razarali su naš grad, silovali svoje susjede, ubijali, protjerivali i zatvarali u logore svoje sugrađane, počinili zločine. Mislili su da će se općim oprostom zaboraviti ono što su počinili, a što su im dosadašnje politike svojim ponašanjem davale za pravo. Na sreću, nedavno je i Međunarodni sud za ljudska prava u Strasbourgu donio odluku da Hrvatska ima pravo suditi za ratne zločine i onima na koje je prethodno primijenila Zakon o oprostu. Takvi više neće biti u poziciji da, za stotinjak kuna koje su dobivali od pojedinih političkih grupacija za dolazak na izbore u Vukovar, odlučuju o našoj sudbini.

Jer, Stožer je spreman!

S vjerom u Boga i hrvatski narod”, stoji u priopćenju Stožera.

>>> Stožer: Josipoviću gdje si nestao? Kršiš Ustav, šutiš na kriminal, kriješ izvor svog bogatstva!

Autor: Sloboda.hr