Golubic_i_Veselica

Koalicija Hrvatske kršćanske demokratske unije, obnovljene Hrvatske demokratske stranke i Nacionalnih demokrata izlazi zajedno na predstojeće saborske izbore, stoji u priopćenju koje su te stranke objavile u srijedu. Na čelu s predsjednikom HKDU Deanom Golubićem te počasnim predsjednikom Markom Veselicom, koalicija se predstavlja kao jedina desna opcija na hrvatskoj političkoj sceni.

„Izlazimo na ove parlamentarne izbore jer smatramo da bez duhovne, socijalne i nacionalne obnove hrvatski narod ne može napredovati. Danas više nego ikad moraju se postaviti novi temelji putem nepotkupljivih, stvaralačkih i inovativnih osoba koje su sposobne te temelje izgraditi“, tvrde iz koalicije HKDU-HDS-ND. Predstavnici mlade koalicije vjeruju kako je „došlo krajnje vrijeme za potpunu moralnu, duhovnu i političku promjeru. Zato je naša generacijska dužnost da tu promjenu napravimo. Mi smo generacija koja na sebe mora preuzeti teret očuvanja hrvatskog naroda u svojoj domovini.“

„Hrvatska hitno i bezuvjetno treba provesti lustraciju. Sve zemlje koje su provele lustraciju su napravile iskorak u duhovnom, moralnom i na kraju materijalnom smislu jer su se riješile zatrovanog društvenog tkiva“, smatraju u koaliciji. „Hrvatskoj je dosta onih koji lijepo pričaju, a paralelno tome pune svoje džepove“, stoji u priopćenju koje potpisuju Golubić, Veselica, Nina Bobinac i Tihomir Vodopija.

sloboda.hr