karamarko šovagović despot hdz

Prvi potpredsjednik Vlade i predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio je u četvrtak u Kninu da mu je žao što je Anja Šovagović Despot dala ostavku na mjesto predsjednice Odbora za kulturu HDZ-a, nezadovoljna proračunskim izdvajanjem za kulturu, jer ju izuzetno cijeni, no da je ove godine proračun takav kakav jest, ali se nastojalo zaštiti one koji su potrebiti, tj. socijalno ugroženi.

Na novinarski upit kako komentira pismo i ostavku Anje Šovagović Despot glavnog tajniku HDZ-a, Karamarko je odgovorio kako Šovagović Despot, izuzetno cijeni i kao glumicu i kulturnu djelatnicu koja je bila na čelu HDZ-ova Odbora, no da je ovogodišnji državni proračun, nažalost takav kakav jest.

Ovo je godina odricanja i mnogi neće biti zadovoljni, dodao je.

Naglasio je da je u proračunu bilo potrebno ‘akcentirati na one koji su potrebiti, tj. socijalno ugroženi’, i da je bilo bitno da se njih dodatno ne ugrozi mjerama štednje.

Napomenuo je da će HDZ-ov Odbor za kulturu i dalje raditi.

Karamarko je rekao i da će iduće godine doći do rasta BDP-a i investicija i proračuna, naglasivši kako ne treba odmah na prvoj prepreci padati.

Upitan koliko je snaga HDZ-a Karamarko je podsjetio da stranka pobjeđuju već četiri godine na svim izborima, dodavši kako je HDZ najjača hrvatska stranka.

Vezano za budućnosti Knina rekao je da je to ujedno i budućnost Hrvatske te da se za Knin treba boriti, posebice za ostanak mladih ljudi. Investicije i otvaranje novih radnih mjesta, to je ono za što moramo imati za svaku županiju, dodao je.

Govoreći o poreznoj politici Karamarko je rekao da je ona još uvijek na “ispitivanju” i mora biti stimulativna za poduzetnike jer oni stvaraju novu vrijednost. Ako poduzetnici budu stvarali novu vrijednost neće biti problema ni za lokalnu upravu i samoupravu i državni proračun, dodao je. Rekao je i da su reforme spremne nakon prihvaćanja proračuna i kako vjerujem da će to donijeti plodove.

Izvor: Sloboda.hr/Hina