karamarko

Predsjednik HDZ-a i prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko kazao je na konferenciji za novinare da HDZ pokreće postupak opoziva premijera.

“Dosta je razloga za to. Vlada je disfunkcionalna u mnogim elementima. Mi smatramo da se kao najveća parlamentarna stranka, koja nosi ovu Vladu, treba implementirati naš program. Trebalo bi prestati sve što je na sceni – loši odnosi”, kazao je Karamarko.

“Vlada treba biti čvrsta, homogena, jedinstvena ako želi postići sve što smo postavili kao ciljeve. To su reforme. Želimo ovim šokom izazvati nešto pozitivno, da se trgnemo. Interesi naše države veći su od osobnih interesa i stranačkih interesa. HDZ poziva sve subjekte u političkoj igri da se uozbilje jer neće biti dobro, rekao je Karamarko. Neko vrijeme je izgubljeno, ali još ga ima za ozbiljnu opciju. Ne želim nikog napadati, ali mislim da situacija nije dobra, a u ovoj lakrdiji HDZ ne može dalje sudjelovati. Ako premijer traži da čelni ljudi dviju stranka odstupe, onda tu nešto nije u redu. A prije toga nas je podržao. Mi pokrećemo ovaj postupak i smatramo da moramo biti odgovorni pred glasačima, javnosti i budućnošću. Ne želimo biti pajaci u ovoj priči koja je loša priča u hrvatskoj javnosti”, kazao je Karamarko.

“Nikome nećemo dosputiti loša kadrovska rješenja niti podcjenjivanje HDZ-a. Reforme se mogu provesti samo s novim svježim i kvalitetnim ljudima”, izjavio je.

Odgovarajući na pitanje o eventualnim prijevremenim izborima Karamarko je kazao da je optimist, ali smatra da će se održavanjem izbora izgubiti puno vremena.

“Ne mogu vam reći imamo li 76 ruku. Zašto bih vam sad ja to rekao”, odgovorio je novinaru koji ga je upitao ima li većinsku potporu saborskih zastupnika.

“Zašto tražite od mene da budem nepristojan, da se okrećem od ljudi kad ih sretnem na cesti”, kazao je odgovarajući na pitanje o susretu sa Zdravkom Mamićem.

Istaknuo je i da ministri i dalje trebaju raditi svoj posao i dodaje “neki se procesi ne smiju zaustaviti. Apeliram na sve ljude koji su politički misleći da razmisle što rade.”

Govoreći o predstavnicima Mosta kazao je kako smatra da to nisu loši ljudi. “Ne želim ih podcijeniti i uvrijediti, ali mislim da su imali skroz pogrešnu taktiku.”

Odgovarajući na pitanja o jutrošnjem sastanku užeg kabineta Vlade i dolasku ondje Domagoja Ivana Miloševića, Karamarko je rekao da on zna da je tamo bio Milošević, ali da ne bi o tome.

Izvor: Sloboda.hr/HRT
Foto: HRT