karamarko komšić hdz

Za tri tjedna održat će se unutarstranački izbori u HDZ-u, na kojima će ta stranka prvi put birati novog/starog predsjednika po načelu jedan član – jedan glas.

“Središnje izborno povjerenstvo HDZ-a je na sjednici održanoj 22. ožujka 2016. utvrdilo pravovaljanu listu kandidata za predsjednika stranke na unutarstranačkim izborima koji će biti održani 17. travnja 2016. Povjerenstvu je pristigla samo jedna pravovaljana kandidatura i to ona dosadašnjeg predsjednika stranke, gospodina Tomislava Karamarka, koja je potvrđena s više od trideset tisuća pravovaljanih potpisa”, priopćili su iz HDZ-a.

U priopćenju se podsjeća da se izbori prvi put održavaju po načelu jedan član – jedan glas. “Glasovati mogu svi članovi stranke, a iznimno za ove izbore, na birališta će moći pristupiti i oni s važećom članskom iskaznicom, ali koji zbog nekog razloga nisu do izbora uspjeli platiti članarinu. Pozivamo sve članove Hrvatske demokratske zajednice da pristupe na prve unutarstranačke izbore na kojima članstvo prvi put izravno bira svog predsjednika”, stoji u priopćenju.

Utvrđivanjem liste kandidata u vodu su pale i spekulacije da bi se za predsjednika stranke eventualno kandidirao Andrej Plenković.