stolac

Stolačka policija prekjučer je uz dosta muke i napora uspjela svladati čovjeka koji se dovezao automobilom njemačkih registarskih oznaka, a koji je priredio višesatni kaos na ulicama ovog grada. Svojevrsna drama koja se može gledati samo na filmovima uznemirila je i onako uzavrelu stolačku čaršiju čiji su stanovnici bili uznemireni i preplašeni. Muškarac srednje starosne dobi, između 40 i 45 godina krenuo je ulaziti u kafiće i raspitivati se tko je Hrvat, a tko je Bošnjak.

Očevici su za 24sata.info ispričali kako je kod sebe imao veliki nož. Dan prije isti je čovjek ulazio u stolačku poštu gdje je kupio karticu sa BiH brojem. Kako su ispričali građani Stoca s kojima su razgovarali novinari 24sata.info, kod tog čovjeka vidjeli su ”šarafciger” kako strši iz stražnjeg džepa na njegovim hlačama.

Prema nekim informacijama koje policija još nije priopćila, neslužbeno se doznaje kako je riječ o čovjeku koji se preziva Kulaš, koji se odavno nalazi u Njemačkoj. U posljednjih 15 godina nitko ga nije vidio ovdje, niti je ijednom dolazio. Građani Stoca koji su bili očevici višesatne drame ispričali su kako je čovjek s dužom bradom krenuo redom od kafića do kafića.

Ušao je u kafić u kojem radi mlada djevojka koja se preziva isto kao i on. Pitao ju je gdje su Hrvati, a gdje Bošnjaci. Djevojka se prestrašila i doživjela traumu, rekao je očevidac.

Slijedeći se na putu čudnom posjetitelju Stoca našao Enver Morić kojeg je ”zalutali gost” presreo dok je Morić bio u svom vozilu.

– I njega je pitao je li Bošnjak ili Hrvat i potom mu je zabio nož u volan, doznaje se.

Cijelo vrijeme, kako nam govore očevici, čovjek je ispuštao neartikulirane zvukove i koristio je razne povike, od vjerskih povika Allahu Ekber do upućivanja prijetnji vjerskim službenicima katoličke crkve u Stocu i Islamske zajednice u ovom gradu.

-Išao je neselektivno od čovjeka do čovjeka, od kafića do kafića i ispoljavao agresivnost, vitlao nožem kojeg je držao u rukama. Svoje je vozilo zaustavio na sred ceste ispred semafora i onda je krenuo na policajce, tvrdi očevidac.

Uslijedila je munjevita reakcija stolačke policije u trenutku kada je napadač s nožem i čašom krenuo prema njima. Inspektor u civilu je demonstrirao vještine koje u svojim ultimat-fight borbama koristi Mirko Filipović Cro Cop.

-Sastavio mu je ”polugu”, a prethodno mu izbio nož i čašu iz ruku. Taj zahvat je trajao pet sekundi. Bilo je kao na filmovima, tvrdi očevidac. Napadač je savladan i odveden u prostorije policijske stanice u Stocu.

Kako portal 24sata.info javlja osoba je proslijeđena je na dalje postupanje u Mostar, a slučaj će preuzeti MUP HNŽ i Tužiteljstvo HNŽ. Tijekom dana očekuje se da MUP HNŽ objavi više detalja o ovom događaju u Stocu i da otkrije identitet napadača.

Kako 24sata.info neslužbeno doznaje napadač koji je tijekom jučerašnjeg dana izazivao incidente po Stocu smješten je na bolničko liječenje u Mostaru.

Izvor: Brotnjo.info
Foto: 20sata.info