plivačice

Na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima u ruskom Kazanju nastupila je najmlađa natjecateljica u povijesti. Plivačici iz Bahreina Alzain Tareq tek je deset godina.

U kvalifikacijama na 50 metara leptir i gledatelji i plivačice bili su u šoku kada se pojavila sićušna Alzain Tareq. Bahrainska predstavnica ima tek deset godina i nitko nije mogao vjerovati da će se okušati u društvu najboljih.

Dijete, čija je majka Škotkinja, u konkurenciji 64 natjecateljice završila je očekivano posljednja s vremenom 41,13 sekundi, ali je stekla iskustvo. Cilj su joj ionako Olimpijske igre 2020. u Tokiju. Ima vremena…

‘Bila sam nervozna, nikada nisam plivala pred toliko gledatelja. Druge plivačice su bile iznenađene, ispitivale su me za ime i koliko imam godina. Presretna sam. Želim učiti kako najbolje plivati’, izjavila je Tareq koja se fotografirala sa svojim idolom Sarah Sjostrom.

Mala plivačica bila je atrakcija i u zoni za novinare. I dok su se neke plivačice zbunjeno pitale što uopće radi ovdje, jer je premlada za prave rezultate, američka zvijezda Missy Franklin je oduševljena.

‘Ona je nešto najslađe što sam vidjela u životu. Željela sam joj biti prijateljica, ali nisam stigla s njom porazgovarati. Uvijek kada me pogleda da mi veliki osmijeh.’

Izvor: tportal