1_261611

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u utorak je poslalo dopis ravnateljima hrvatskih škola i vrtića kojim traže da se spriječi podjela letaka Građanske inicijative “Ne dirajte djecu”. Navedena inicijativa ovaj je tjedan organizirala gostovanja američke znanstvenice Judith Reisman, britanskog novinara i filmaša Timothy Tatea i američkog istražitelja Thomasa Hampsona u nekoliko hrvatskih gradova kako bi se upozorilo da se hrvatski zdravstveni odgoj temelji na kontroverznim “istraživanjima” Alfreda Kinseya i njegova istoimenog instituta.

Klikni LIKE ako želiš Jovanovićevu ostavku!

U dopisu se tvrdi da je Ministarstvo zaprimilo mnogobrojne pritužbe roditelja djece kojima je uručen, kako kažu, “uznemirujući letak’ ‘Ne dirajte djecu!’. Ministarstvo piše kako se “radi o dosada nezabilježenom širenju dezinformacija” te upozorava ravnatelje da su dužni izvijestiti sve dionike odgojno-obrazovnog procesa o preventivnim programima i aktivnostima kojima se štite prava djece, javlja Dnevno.hr.

“Navode se i citati koje sadržava letak vrijeđaju i omalovažavaju djecu te odgojno-obrazovne djelatnike koji svojim odgovornim i stručnim radom svakodnevno stvaraju uvjete za cjelovit razvoj svakoga djeteta te tako pridonose zaštiti prava djeteta. Upozoravamo sve ravnatelje i zaposlenike odgojno-obrazovnih ustanova da je njihova dužnost i obveza osigurati svakom djetetu Ustavom RH, konvencijama, zakonima i ostalim propisima zajamčena prava i zaštititi ih od uznemirujućih poruka koje sadrži navedeni letak, a čiji je jedini cilj uznemiravanje i difamacija”, stoji u dopisu.

Na kraju se poziva sve ravnatelje da u svojim ustanovama spriječe podjelu letaka čija je, kako stoji i dopisu, “osnovna namjera uznemiriti djecu i njihove roditelje te “diskreditirati djelatnike, stručnjake i znanstvenike”.

Podsjetimo, predstavnici inicijative i njihovi gosti tvrde da se zdravstveni odgoj u hrvatskim školama temelji na pedofiliji.

viewer

Izvor: Dnevno.hr