SDP i ljevica u Hrvatskoj mogu, trebaju i hoće preuzeti vlast nakon idućih izbora, izjavio je u ponedjeljak u Krapini bivši predsjednik Hrvatske Ivo Josipović nakon sastanka s krapinsko-zagorskim županom Željkom Kolarom i predsjednikom zagrebačkog SDP-a Viktorom Gotovcem.

Josipović je naglasio kako statistički brojevi o razvoju i rastu bruto proizvoda i gospodarstva pokazuju da je Krapinsko-zagorska županija uspješna te da župan Kolar i novi predsjednik zagrebačkog SDP-a imaju slične poglede na politiku.

„SDP i ljevica u Hrvatskoj mogu, trebaju i hoće preuzeti vlast nakon idućih izbora. Moj doprinos koji mogu dati, posebno županiji i gradu Zagrebu, su međunarodni kontakti koje imam“, izjavio je Josipović.

Zagrebački gradski vijećnik i predsjednik gradskog SDP-a Viktor Gotovac smatra da Zagreb može biti centar samo ako oko sebe ima važnu okolinu koja će biti dodana vrijednost.

„Pitanja transporta, obrazovanja, industrijskog razvoja i pitanja što je u turističkom smislu Zagorje, za Zagreb su silno važna“, rekao je Gotovac.

Župan Željko Kolar najavio je sastanak sa zagrebačkim gradonačelnikom Tomislavom Tomaševićem s temom konkretnih projekata.

„Mehanizam integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) Grada Zagreba je milijardu i 130 milijuna kuna. Po novim pravilima igre Grad Zagreb 70 posto može potrošiti na sebe, a 30 ide na širu aglomeraciju, Zagrebačku i Krapinsko-zagorsku županiju“, kazao je Kolar.

Dodao je da kroz ITU mehanizam žele realizirati strateški projekt Znanstveno-edukativno-zabavnog centra Zagorje te ulaganja u prometnu infrastrukturu sinkronizacijom Hrvatskih željeznica, ZET-a i prijevoznika s područja Krapinsko-zagorske županije.

Naveo je još jednu zajedničku temu, a to je zagrebački potres od kojeg će 22. ožujka biti dvije godine.

„Grad Zagreb je nezadovoljan dinamikom obnove. Ja tvrdim da još uvijek nije niti počela. Sigurno će to biti jedna od tema prema kojoj ćemo zauzeti zajednički stav i ići prema ministru Horvatu ako će još uvijek biti ministar“, zaključio je krapinsko-zagorski župan.

Izvor: Sloboda.hr/Hina