josipović, pupovac

U nedostatku povijesnih i pravnih argumenata, bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović u pokušaju obrane komunističkog zločinca i masovnog ubojice Josipa Broza Tita posegnuo je za poprilično glupim diskursom kakav ne priliči jednom sveučilišnom profesoru Pravnog fakulteta.

Na svom Facebook profilu Josipović je napisao:

“Očekujem da u ime političke mudrosti, demokratskog razvoja, civilizacijskih tekovina i svekolikog napretka hrvatskog naroda Hasanbegović, Bandić, HDZ i ostala punokrvna domoljubna bratija u najkraćem mogućem roku zabrane i Dorina čokolade, Ki-ki bombone, Kraševe napolitanke, Domaćicu, Torticu i ostale sumnjive proizvode koji podrivaju hrvatsku državnost izlazeći iz tvornice nepodobna imena. A ni Badelov pelinkovac ne bi smio stići ni na jedan pošteni hrvatski stol. Bez tih vizionarskih poteza nema nama svijetle budućnosti…”

Očito je ovo Josipovićev najjači argument za ostanak Trga maršala Tita. Međutim, argument nema nikakvo uporište i prilično je glup.

Naime, Josipovićevom logikom bi čitavi svijet trebao što prije zabraniti tvrtke i brandove poput Volkswagena, Fante, Hugo Bossa, Bayera, Siemensa, Forda i ostalih koji su stvoreni za vrijeme nacističkog režima ili su s njime vrlo usko surađivali 30-ih i 40-ih godina prošlog stoljeća. Štoviše, nitko se više ne bi trebao voziti poznatim njemačkim autocestama jer su one, ni više ni manje nego – Hitlerov izum.

Naravno, suludo je uopće razgovarati s takvoj razini na kakvu se spustio sveučilišni profesor Ivo Josipović. Međutim, ovo je samo dokaz koliko je besmisleno braniti lik i djelo Josipa Broza Tita. Možete samo ispasti glupi, kao što je to učinio Ivo Josipović.

Izvor: Sloboda.hr