rusijaFoto: Snimka zaslona

Dvoje ruskih srednjoškolaca snimali su i uživo prenosili putem aplikacije Periscope pucnjavu koju su razmjenjivali s policijom prije nego li su počinili samoubojstvo.

Fotografije na kojima se vidi kako pucaju na policiju 15-godišnjaci su objavili na Instagramu, prije nego li su pronađeni mrtvi u kući na sjeverozapadu ruske pokrajine Pskov.

Policija je za novinsku agenciju TASS kazala da je pronašla tijela djevojke Katje i mladića Denisa s očitim znakovima samoubojstva, ističući kako nisu na njih otvorili vatru.

Na jezivom live streamu Katja govori: “Nemamo opcija”, a Denis dodaje: “Ako se ne predamo, umrijet ćemo. Ali ako se predamo, nikada se više nećemo vidjeti”.

Ovakvi incidenti iznimno su rijetki u Rusiji, pošto je pristup oružju tamo strogo ograničen.

“Ovo je strašna tragedija. Sagledavamo okolnosti i detalje oko toga što se točno dogodilo”, kazala je dječja pravobraniteljica Anna Kuznetsova za TASS.

Istražitelji su kazali kako pokušavaju saznati razlog njihovog očajničkog poteza. Ističu kako je policija pozvana u kuću u selu Krasnije Strugi u okviru potrage za nestalim tinejdžerom. Kada su došli na njih je otvorena paljba iz vatrenog oružja.

Na snimci koja prikazuje Denisa kako ispaljuje rafalnu paljbu s prozora drvene kuće prema policijskom kombiju, Katja govori da je u kući bilo oružja jer je njezin očuh pripadnik specijalnih snaga.

Prilikom incidenta Denis je Katjinu majku upucao u nogu. Naime, Katjina majka bila je navodno vrlo ljuta kada je Denis došao u njihovu kuću i bez dozvole ustvrdio kako će tamo prenoćiti.

Specijalna policija provela je nekoliko sati pregovarajući s tinejdžerima, a onda su uz pomoć suzavaca ušli u kuću i pronašli mrtve tinejdžere, ističu istražitelji.

Katja i Denis na Periscopeu su objavili svoje posljednje sate na životu, a pritom su pušili, pili i dopisivali se s školskim kolegama.

Spominjali su svađu s roditeljima i kazali kako se skrivaju u kući već tri dana te kako se boje da će završiti desetljećima u zatvoru ako se predaju.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr