ivan lovrinović most ina

Saborski zastupnik MOST-a prof. dr. Ivan Lovrinović na svom je Facebooku objavio izvještaj sa sastanka s predstavnicima sindikata ranika INA-e Nova solidarnost. Objavu prenosimo u cijelosti:

“INA – ZAMETNUTI SLUČAJ U LADICAMA DORH-a

Danas u 11 sati u klubu Mosta imali smo sastanak sa pet predstavnika sindikata Nova solidarnost iz INA-e.

U sat vremena čuli smo toliko toga loše učinjenog u INI da čovjeku dođe zlo. Tamo predsjednik uprave ima dvostruko pravo glasa usprkos tome što MOL nema većinu dionica, provodi se poslovna poltiika koja INU želi svesti na sustav maloprodaje , odnosno trgovinu i još puno toga. Uglavnom, energetska budućnost Hrvatske je preko INE ugrožena.

Sindikalci su podnijeli DORH-u hrpu kaznenih prijava koje leže u ladicama i oni u prvi plan stavljaju DORH kao instituciju koja je najpozvanija, a koja se oglušuje. Kažu da smo im mi zadnja nada u borbi za INU kao opće dobro i stratešku hrvatsku kompaniju.

S druge strane g. Cvitan se nedavno žalio da nema prostora, novaca, a niti specijalista da bi stao u kraj svom tom neredu i kriminalu. Čini se da ga zatrpavaju nebitnim stvarima i slučajevima kako bi ovaj poput INE prekrila prašina.

No, vrijeme je da se skine prašina s ključnih slučajeva a kokošarski slučajevi neka čekaju.

Za Most i Domoljubnu koaliciju je INA veliki test, za DK daleko veći zbog prošlosti. Moste će također na ovakvim slučajevima rasti ili nestati”, napisao je prof. Ivan Lovirnović.

Izvor: Sloboda.hr