Ivan Bedek, predsjednik ogranka Hrvatski suverenisti Peščenica – Žitnjak i potpredsjednik HRAST-a dolazi s kvarta Peščenica – Žitnjak na kojem aktivno i iznimno uspješno djeluje već dugi niz godina. Umirovljenik, čija je privatna tvrtka za trgovinu i gospodarenje otpadom ostala u sigurnim obiteljskim rukama te dragovoljac Domovinskog rata, veliki dio energije i slobodnog vremena ulaže u promjene na svom kvartu. 

Kao trenutno najveći problem ovog dijela grada ističe izgradnju “SPALIONICE”- energetske stanice za termičku obradu otpada, čemu se oštro protivi te smatra kako je promjenom GUP-a i prostornog plana potrebno pronaći novu lokaciju za njenu izgradnju. 

Za bolju prometnu povezanost predlaže izgradnju novih prometnica, izgradnju sjeverne obilaznice koja bi rasteretila centar od prometne gužve te rekonstrukciju postojećih prometnica, naročito na istočnom dijelu gradske četvrti. Također smatra da je nužno produžetak Čulinečke ceste spojiti s Radničkom cestom.

„Ujedno smatram da je izuzetno važno novim GUP-om dozvoliti vlasnicima poljoprivrednih parcela koje se nalaze u građevinskoj zoni, prenamjenu u stambeno poslovnu zonu. Zbog toga je potrebno i industrijsku zonu Žitnjak preimenovati u stambeno poslovnu zonu Žitnjak.“ ističe

Isto tako snažan fokus stavlja na najmlađe sugrađane i njihovu kvalitetu života u zajednici.

„Nužna je izgradnja dječjih vrtića na području gradske četvrti Peščenica-Žitnjak, naročito u mjesnom odboru Savica Šanci (Borovje), za što smo pokrenuli i inicijativu pod nazivom „Djeca Borovja trebaju vrtić“. Djeca su naše najveće bogatstvo i to im dugujemo.“, ističe te napominje kako početak izgradnje vrtića u Mjesnom odboru Žitnjak kasni već više od dvije godine.

Od važnih projekata ističe i izgradnju nove “Zelene tržnice”zbog rušenja postojeće te izgradnju policijske stanice ili policijske ispostave na Peščenici-Žitnjak.

„POD HITNO je nužno i u mjesnom odboru Resnik riješiti problem s oborinskim vodama pošto kod svake veće kiše voda poplavljuje podrume pa i ulazi u kuće te je nužno izgraditi sustav odvodnje. Naši sugrađani više ne mogu čekati!“

Ivan Bedek je kao predsjednik VMO Žitnjak u razdoblju od 2013. do 2017. godine pokrenuo i realizirao cijeli niz projekata zbog čega se zalaže za to da se vijećima mjesnih odbora daju veće ovlasti kod odlučivanja, pošto oni najbolje poznaju svoje probleme i znaju kako ih riješiti. 

„Tako se bori za bolji Zagreb, jer mi s kvarta najbolje znamo što nam treba i koliko brzo nam to treba. Podržite nas jer mi volimo svoj kvart DJELIMA!“