imigranti u hrvatskoj ebola italija

Osuđeni terorist uhvaćen je prilikom pokušaja ulaska u Europu, praveći se da je „tražitelj azila“. Događaj je to koji je podsjetio na ono na što su mnogi upozoravali vezano za traljave ili nikakve granične kontrole Europe.

Ben Nasr Mehgi, Tunižanin koji je po prvi put uhićen u Italiji 2007. te je osuđen na sedam godina zatvora zbog planiranja terorističkih napada zajedno s teroristima Islamske države, uhićen je pri pokušaju ponovnog ulaska u zemlju prošlog mjeseca.

Vlasi su ga otkrile među 200 ilegalnih imigranata koji su “spašeni” na moru i prevezeni na otok Lampedusu. Iako je dao lažno ime, službenici su ga identificirali preko otisaka prstiju, izvijestio je list Independent.

Njemački televizijski kanal n-tv, navodi kako su talijanske vlasti isprva pokušale zataškati ovaj slučaj i onemogućiti da ova vijest dospije u javnost, kako bi “izbjegle stvaranje panike i straha”. Stoga ova vijest nije dospjela u javnost sve do prije nekoliko dana, nakon što je Mehdi ponovno zatvoren prošlog tjedna.

Mehdi je potom bio na ispitivanju nekoliko dana prije nego li je deportiran natrag u Tunis, gdje je predan tamošnjoj policiji.

Talijanske vlasti su također su u svibnju ove godine uhitile i Abdel Majid Touila, Marokanca optuženog za upletenost u teroristički napad na muzej Bardo u Tunisu. On je također pokušao ući u Italiju brodom još u veljači ove godine.

Međutim, talijanski ministar unutarnjih poslova, Angelino Alfano, sve dosad je inzistirao kako nema dokaza da će islamski teroristi pokušati ući u Europu skrivajući se među tisućama parazita, unatoč tome što su i same terorističke skupine najavile upravo to.

Kada je policija uhitila Mehdija, 2007., kod njega su pronašli detonatore, otrove i priručnike za gerilsko ratovanje. Tužio su stada naveli kako je bio dijelom skupine koja je uspostavljala terorističke ćelije i regrutirala potencijalne bombaše samoubojice.

Sada su se oni koji su isprva negirali sva upozorenja, odjednom počeli navodno „brinuti“ oko sve izglednije i veće opasnosti od terorističkih napada. Prošlog mjeseca, njemački etno-mazohistički ministar unutarnjih poslova, Thomas de Maiziere, rekao je da je njegova zemlja postala „žarište međunarodnog terorizma“ zahvaljujući imigraciji. Šef NATO-a, Jens Stoltenberg, dao je sličnu izjavu.

Izvor: Breitbart/Pandora