ABR44d53c_profimedia_0131296433

Italija zapada u sve dublju krizu s hordama imigranata koje neprekidno dolaze u njihovu zemlju. Umjesto jednostavnog zatvaranja granica i deportacije imigranata natrag u njihove zemlje, što bi bilo i financijski isplativije, talijanske vlasti odlučile su svoju patološku humanost razvući do te mjere da su talijanskim obiteljima ponudili 30 eura po danu za udomljavanje imigranata.

Talijanski prihvatni centri pretrpani su zbog ovogodišnjeg dolaska oko 130 000 ilegalnih imigranata. Međutim, podtajnik Ministarstva unutarnjih poslova, Domenico Manzione, dao je „briljantan“ prijedlog, a podupro ga je i gradonačelnik Rima Ignazio Marino.

„Zajedno s Manzioneom, razmišljali smo o prijedlogu da se pored brige o djeci također i odrasle povjeri obiteljima. Plan bi mogao stvoriti situaciju bolje mogućnosti prijema i društvene integracije,“ rekao je gradonačelnik.

Imigranti-na-lodi

Ideju je kritizirala anti-imigrantska Sjeverna Liga (Lega Nord) i opisala prijedlog kao „uvredu za Talijane,“ što ovakav čin zaista i jest.

„To je zaista ruglo, ja bih udomio Talijane s problemima. Mislim pritom na nezaposlene, one koji su prisiljeni ići u prijevremenu mirovinu ili umirovljenike koji žive na minimumu, sve one koji su nevidljivi vladi imigranata,“ rekao je Centinario, glasnogovornik LN-a.

Izvor: Pandora/thelocal.it
Foto: ze-sveta.cz