svjetsko prvenstvo katar poljska

Jučer se na Svjetskom prvenstvu u Kataru dogodilo pravo rukometno čudo koje nitko nije ni u najluđim prognozama mogao očekivati. Reprezentacija Katara pobijedila je Poljsku rezultatom 31:29 i tako ušli u finale. No, Poljaci za to neočekivano čudo krive suce…

Bijes, tuga, razočaranje. Poljski mediji (Sports, Super Express, Handball) pronašli su iste krivce za izgubljeno polufinale – srpski sudački par Stojković – Nikolić.

U izvještajima piše kako su djelitelji ‘pravde’ u ključnim trenucima pomagali Kataru, kako nisu imali ujednačen kriterij i da je njihova reprezentacija trebala biti bolja deset pogodaka razlike da bi prošla dalje. Katarske igrače se naziva ‘najamnicima’, a poljske reprezentativce herojima koji su dali sve od sebe. Jednako oštri su i poljski navijači u komentarima ispod tekstova.

Čak se aludira na urotu, budući da su suci iz Srbije, a u Kataru igra dosta igrača s područja bivše države.

I sami igrači Poljske su u svojim izjavama govorili o sucima pa ne bi bilo ništa čudno da netko od njih i dobije kaznu IHF-a, piše tportal.

Inače, odmah nakon utakmice bijesni Poljaci su pokazali što misle o suđenju. Došli su do centra i ironično zapljeskali srpskim sucima kojima u tome trenutku sigurno nije bilo ugodno.