imigranti odjeća italija izbjeglice

Afrički imigranti koji su ovaj tjedan prosvjedovali na ulicama Venecije, zahtjevaju „dizajnersku odjeću“, prema riječima voditelja dobrotvorne udruge Cooperativa Sociale Onlus.

Lorenzo Chinalleto, čiji suradnici su smjestili imigrante u hotel Byron u Veneciji, kaže da su imigranti nezadovoljni odjećom koju dobivaju od Caritasa i drugih dobrotvornih organizacija, jer odjeća nije markirana.

„Nažalost, oni dolaze u Italiju s idejom o azilantskom sustavu sjeverne Europe kao modelu. Kada stignu, dajemo im standardnu odjeću.“

„Ali oni žele markiranu odjeću kao što su Armani i Hugo Boss, te su tražili da im damo Pirelli cipele. To su njihove ideje. Kada su nam stigli, nisu imali odjeće, ali su zato svi imali smartphone“, dodaje Chinalleto.

Četrdesetak imigranata smještenih u hotelu Byron izašli su na ulice izraziti svoje nezadovoljstvo, blokirajući promet. U videu se može vidjeti kako prosvjednici viču na engleskom jeziku, da ne žele jesti tjesteninu. Imigranti su većinom porijeklom iz Senegala, Nigerije, Somalije, Malija i Gane.

Imigranti u Italiji često prosvjeduju jer su nezadovoljni svojim životnim uvjetima u Italiji.

U svibnju je skupina „maloljetnika bez pratnje“ prosvjedovala jer žele premještaj iz mjesta Fondachelli Fantina, žaleći se da tamo imaju premalo zabavnih sadržaja u gradu. Nakon što su u potpunosti uništili prihvatni centar, do te mjere da se više ne može koristiti, ministarstvo unutarnjih poslova ih je premjestilo u luksuzni hotel.

U lipnju je pak skupina imigranata koji se nalaze u gradiću na Sardiniji, prosvjedovala zahtjevajući bolje obroke, televizor u svakoj sobi, i svakodnevni prijevoz do Cagliarija.

Izvor: Sloboda.hr/Tribun.hr/Breitbart