imigranti srpska granicaFoto: Reuters

Nešto iza 14 sati skupina oko 130 izbjeglica iz Afganistana i Pakistana koji od nedjelju ujutro stoje na graničnom prijelazu Šid s namjerom da uđu u Hrvatsku, odlučila je probiti barikadu srpske policije te su prvo krenuli rušiti ogradu, što su policajci odbili i vratili ih nazad, ali su se oni spustili na njivu i preko nje potrčali prema Hrvatskoj.

Tamo su ih pak dočekali srpski policajci koji su se raširili u kordon i ne dopuštaju im ulazak u našu zemlju, prilikom čega je došlo do kratkog naguravanja. U ovom trenutku je na graničnom prijelazu između Šida i Tovarnika svojevrsna pat pozicija, a na našoj strani granice čeka desetak policijskih marica spremnih da migrante posjednu u njih.

14:54 – Nakon što su gotovo pola sata neuspješno pokušavali ući u Hrvatsku, migranti se u ovom trenutku vraćaju s ničije zemlje prema cesti ispred graničnog prijelaza Šid.

Hrvatska policija, koja se u velikom broju grupirala na ulazu u našu zemlju, nije im dopustila da prijeđu granicu.

Vidjevši pendreke za remenima hrvatskih policajaca, migranti su shvatili da im je svaki pokušaj nasilnog ulaska u Hrvatsku uzaludan te su se odlučili vratiti na početni punkt.

Izvor: Sloboda.hr/Jutarnji.hr