Hrvatski suverenisti predlažu da se Bolnička ulica u Vukovaru nazove u čast nedavno preminuloj heroini Domovinskog rata, doktorici Vesni Bosanac. Na konferenciji za novinare u  Vukovaru o inicijativi su izvijestili zamjenik gradonačelnika Filip Sušac i ratna liječnica iz vukovarske bolnice  i županijska vijećnica Hrvatskih suverenista  Mirjana Semenić Rutko.

“Uputili smo prijedlog gradonačelniku da se na prvoj sjednici Gradskoga vijeća raspravlja o našem prijedlogu da Bolnička ulica bude preimenovana u čast ratne i poslijeratne ravnateljice Nacionalne memorijalne bolnice u Vukovaru”, izvijestio je u ime Hrvatskih suverenista zamjenik vukovarskoga gradonačelnika Filip Sušac. Istaknuo je kako se nada da će odluka biti donesena brzo i jednoglasno.

“Imena poput Siniše Glavaševića, Blage Zadre, Alfreda Hilla, Jean-Michella Nicholiera trajno obilježavaju naš grad.. Bespredmetno je uopće govoriti koliki je utjecaj dr. Vesne Bosanac  i doprinos za grad Vukovar i slobodu Republike Hrvatske, stoga smo pokrenuli ovu inicijativu”, objasnio je zamjenik vukovarskoga gradonačelnika.

“Bolnička ulica nalazi se odmah uz bolnicu u kojoj smo tijekom tromjesečne opsade 1991.godine opskrbili više od dvije i pol tisuće ranjenika. Najmlađemu je bilo šest i pol mjeseci, najstarijem 87 godina, osamdeset posto bili su civili. Doista možemo biti ponosni na sve ono što je dr.Vesna Bosanac učinila, zahvaljujući svojim idejama,  za našu budućnost”, nastavila je ratna liječnica iz vukovarske bolnice  i županijska vijećnica Hrvatskih suverenista  Mirjana Semenić Rutko o inicijativi za preimenovanjem ulice koja bi trebala ponijeti ime vukovarske heroine.

“Nakon povratka, dr. Vesna Bosanac je našu   bolnicu od ruševine  pretvorila u iznimno modernu ustanovu u kojoj možemo pružiti vrhunsku medicinsku skrb”, zaključila je Semenić Rutko, istaknuvši kako je jako puno uloženo u opremljenost Nacionalne memorijalne bolnice Vukovar i njezinu budućnost, kada je u pitanju razvoj, znanje  i specijalizacije liječnika.