luka modrić bugarska

Hrvatska nogometna reprezentacija ostvarila je gostujuću pobjedu u 2. kolu skupine H kvalifikacija za Euro 2016. Pobijedili su naši u gostima Bugarske zahvaljujući autogolu Bodurova.

Kovačeva izabrana vrsta sigurno grabi prema plasmanu na sljedeću veliku nogometnu smotru. U gostima u Sofiji zabilježena je druga pobjeda koja donosi mir pred sljedeće izazove i jamči osiguranje jednog od prva dva mjesta koja vode dalje u ranoj fazi kvalifikacijskog natjecanja. Naši su odigrali dobro prvo i prosječno drugo poluvrijeme, ali i to je bilo dovoljno protiv Bugara koji su ipak kvalitetnom prilično inferiorni Hrvatskoj, donosi tportal.

>>> Sprema se promjena u nogometnoj Ligi prvaka! Ispravlja se nepravda…

Dvoboj je počeo mirno na terenu, a žestoko na tribinama. Hrvatski navijači unijeli su na stadion veliku količinu pirotehničkih sredstava i s njima su počeli gađati domaću publiku oko 25. minute susreta. Baklje su im doletjele nazad, a situacija je bila toliko žestoka da su naši reprezentativci morali otići do tribina i zamoliti navijače da se smire. Susret je nekoliko minuta bio prekinut.

Do kraja utakmice više nije bilo nereda, ali UEFA je ovo sigurno zabilježila i kazna HNS-u slijedi. Situacija na terenu bila je puno bolja za Hrvatsku. Pritisak koji je vršila naša momčad na bugarske linije urodio je plodom i domaći su se mučili. Kovačevi igrači dominirali su na terenu, a u 36. minuti osmjehnula im se sreća: ubačaj Rakitića slabo je zahvatio Perišića, a zatim još gore Bodulov koji ju je proslijedio nogom u vlastitu mrežu.