Hrvatska liječnička komora

Hrvatska liječnička komora doživjela je u 2015. godini velike promjene, no jedna od najljepših vijesti koju su njihovi članovi dobili svakako je ona o jednokratnoj financijskoj pomoći od 3.000 kuna za svako novorođeno dijete.

Odlukom Skupštine HLK-a, održane 19. prosinca 2015., od 1. siječnja 2016. svaki član Komore koji uredno podmiruje svoje članske obveze imat će pravo na jednokratnu financijsku pomoć u iznosu od 3000 kuna za svako svoje novorođeno dijete.

Kako je otkrio dr. Trpimir Goluža, predsjednik Hrvatske liječničke komore, ta su sredstva osigurana uštedom iz članarine članova koja je inače obveza svih liječnika ako žele imati licencu za rad. Tako se godišnje prikupi oko 15 milijuna kuna.

Moguće je da će se jednokratna pomoć za novorođenu djecu i povećati, a u slučaju da su i muž i žena članovi komore, jednokratna pomoć za jedno dijete iznosit će 6000 kuna. Nije moguće procijeniti koliko bi ukupno iznosili troškovi tih pomoći, ali prema nekim izračunima liječnici, članovi komore, godišnje dobiju između 400 i 500 djece, što bi trebao pokriti iznos od oko dva milijuna kuna.

Izvor: Sloboda.hr/HLK.hr