crnog

Jedanaest vrhunskih sportašica i sportaša, među kojima su i dvojica osvajača olimpijskih medalja Filip Ude i Giovanni Cernogoraz, ušlo je u pričuvnu službu Oružanih snaga RH.

Potrebne ugovore o tome potpisali su u srijedu ministar obrane Ante Kotromanović i predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša

‘Mi s ovim ugovorom samo produžujemo suradnju s HOO-om. Shvaćamo vrijednost naših sportašica i sportaša koji ostvaruju vrhunske rezultate i promoviraju našu zemlju širom svijeta. Ovim ugovorom omogućit ćemo im kontinuitet rezultata jer je to za opće dobro i od interesa za sve nas,’ kazao je ministar Kotromanović.

U pričuvni sastav ušli su atletičarka Ana Šimić, gimnastičar Filip Ude, hrvači Božo Starčević, Neven i Nenad Žugaj, taekwondaši Ana Zaninović i Vedran Golec, judašica Barbara Matić, te strijelci Giovanni Cernogoraz, Anton i Josip Glasnović, prenosi Tportal.

‘Novim ugovorom obuhvaćeni su brojni osvajači medalja s olimpijskih igara te svjetskih i europskih prvenstava, a uvjeren sam da će nas mnogi od ovih sportaša obradovati i na Olimpijskim igrama u Riju. Svim njim bit će na raspolaganju vrhunska infrastruktura kojom MORH raspolaže i koja će im se staviti na raspolaganje tijekom trenažnog procesa,’ rekao je Mateša.