Zagrepčanin Denis Šeler Hrvat je koji je šest godina ratovao u Ukrajini. U Mariupolj je otišao kao dragovoljac, a vratio se prošle godine. Kaže da se za Ukrajince ništa nije promijenilo u posljednjih osam godina jer su ruske trupe na granici cijelo vrijeme.

>>> EKSKLUZIVNO! Hrvatski dragovoljci idu braniti Ukrajinu, evo što poručuju Hrvatima

“David Protiv Golijata, kad jača strana napadne slabiju stranu. Poznavao sam tu neke Ukrajince koji desetljećima žive u Hrvatskoj. Tu sam dosta saznao to je bila jedna od točaka koja me ponukala da odem. Bio sam dobrovoljac u pukovniji Nacionalne garde Ukrajine”, kazao je za RTL o razlogu odlaska u Ukrajinu.

U Ukrajini je proglašen i narodnim herojem.”Oni su odlučili da sam svojim prisustvom, djelovanjem, radom, ponašanjem zaslužio tu nagradu”, tvrdi.

Opisao je i trenutačno stanje u Ukrajini. “Sad sva ta strka oko 100 tisuća ruskih vojnika. Mislim, ruska vojska je tamo od prvog dana sukoba, a 2017. je bilo 170 tisuća vojnika. Međutim, sad je to svima zanimljivo jer nažalost ovo kaj se danas događa nije stvar borbe Ukrajine sa separatistima koje podupire ruska strana. Ovo je, vidimo svi, jasno da je borba Zapada i Rusije”, rekao je.

Naposljetku, prokomentirao je i koliko je realno da Rusija zaista napadne Ukrajinu da zaista dođe do velikog rata. “Sad ovaj čas trenutno ne vjerujem. Tim više jer zima ide kraju, počinje sezona kiše gdje je prohodnost za tehniku i velike manevre nikakva. Mislim da je sad to pokazivanje mišića i igra živaca nekakva na relaciji zapad i Rusija pri čemu je Ukrajina kolateralna žrtva”, zaključuje.

Izvor: Sloboda.hr/RTL