U Vatikanskoj ulici u Dugavama u ZET-ovom autobusu u utorak navečer dogodio se incident. Iz zagrebačke policije doznajemo da je policija postupala prema osobama vezano za događaj u Vatikanskoj. Prema prvim informacijama radi se i o azilantu smještenom u Hotelu Porin u Dugavama. Više o okolnostima ovog događaja policija ne otkriva, javlja Večernji list.

Prema informacijama koje su se pojavile u medijima napadač je navodno koristio nož, dok je prema drugima koristio škare.

Kako javlja Index na njihov upit o incidentu se oglasio ZET.

“U utorak, 30. srpnja, oko 22.40 sati u autobusu linije 220 Glavni kolodvor – Dugave, tijekom vožnje jedan od putnika prijetio je ostalima nožem te je netko od putnika pozvao policiju. Djelatnici Policije brzom intervencijom zaustavili su autobus u Vatikanskoj ulici i rastrojenog putnika priveli. Ozlijeđenih osoba nije bilo, a autobus je po nalogu Policije upućen u garažu”, stoji u odgovoru ZET-a.

Iz policije je danas tijekom dana stiglo i priopćenje:

Jučer, 31. srpnja 2019. godine oko 22.30 sati u Vatikanskoj ulici, u autobusu gradskog prijevoznika koji vozi na relaciji Glavni kolodvor – Dugave nalazio se 23-godišnji strani državljanin, tražitelj međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj u društvu s 20-godišnjim stranim državljaninom, također tražiteljem međunarodne zaštite u Republici Hrvatskoj. 

U isto vrijeme se u autobusu nalazio 20-godišnjak u društvu svoja dva prijatelja. Tijekom vožnje 23-godišnji tražitelj međunarodne zaštite verbalno se sukobio s 20-godišnjakom koji je tijekom prepirke i dobacivanja raznih uvreda od strane 23-godišnjaka primijetio da isti sa sobom u vrećici ima škare zbog čega je odlučio ne prilaziti mu”, priopćili su iz policije.