Predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću ne bi odgovarao novi sraz s njegovom prethodnicom Kolindom Granar Kitarović, piše u ponedjeljak Večernji list.

Pojačane aktivnosti bivše predsjednice pojačale su i nagađanja da je Kolinda Grabar Kitarović zainteresirana za ponovno osvajanje Pantovčaka, navodi dnevnik.

Špekulacije su dobile “krila” posebno krajem prošlog tjedna kada se bivša predsjednica pojavila na sastanku Partnerstva za transatlantsku energetsku i klimatsku suradnju održanom u Zagrebu zajedno sa premijerom i šefom HDZ-a Andrejem Plenkovićem.

Iako je premijer istog dana komentirao da ponovna kandidatura K. Grabar Kitarović u HDZ-u “nije tema”, teško je ne primijetiti da bivša predsjednica zadnjih mjeseci rado “koketira” s javnošću, da je pojačala svoju nazočnost na društvenim mrežama, ali i da je ponovno u prvim redovima na važnim događanjima uz bok s premijerom.

Je li potencijalno kandidiranje političke gubitnice u startu osuđeno na propast ili bi, posebice ako bismo gledali “reprizu” drugog kruga izbora iz 2019./2020. s K. Grabar Kitarović i Z. Milanovićem kao glavnim glumcima, ovoga puta šanse bile više na strani bivše predsjednice, razgovarali smo s nekoliko političkih analitičara. A svi se oni slažu da Milanoviću takav scenarij ne bi odgovarao kao prošli put. Dapače!

Tako primjerice Dražen Lalić smatra da bi desničari bi lakše glasali za Kolindu Grabar Kitarović nego ljevičari za Milanovića koji desničari, dok Ankica Mamić ističe da se bivša predsjednica ne bi se trebala kandidirati, piše Večernji list.

Izvor: Sloboda.hr/Hina

foto:  HINA/ Vlada RH/ ml