Otkad je stranka Možemo preuzela vlast u Zagrebu traju i velika previranja u Zagrebačkom holdingu. Možemo je najavio otkaze u Holdingu, a osim toga postavlja nove šefove. Međutim, zagrebački HDZ tvrdi da Možemo nema dovoljno ljudi za kadroviranje pa Zagrebom zapravo upravljaju kadrovi SDP-a. To se odnosi upravo na Zagrebački holding, na čije je čelno mjesto izabran Ivan Novaković, nekadašnji član SDP-a, piše HRT.

Vezani za SDP

– Osim njega, tu se još veći broj pojedinaca na ovaj ili onaj indirektan ili direktan način veže za SDP, pretežno putem bivše vlade Zorana Milanovića i njegovoga ministra, tzv. gospodina Pajdaša Hajdaša Dončića, kaže predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

Potpredsjednik SDP-a Siniša Hajdaš Dončić slikovito objašnjava svoju ulogu.

– Komentiram tako da me jučer nazvao predsjednik Kanade i zamolio me za savjet kako da riješi problem s vozačima kamiona koji su zaustavili promet između Kanade i SAD-a. Dakle, ne komentiram nikako, rekao je Hajdaš Dončić.

“Izabrani najbolji kandidati”

I novoizabrani predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac tvrdi da neće postavljati kadrove po Zagrebu. I da Novakovića ne poznaje.

– Niti sam znao da je bio član SDP-a, kaže.

– Nemam takve podatke, i kada sam razgovarao s gradonačelnikom, on mi je jasno rekao da su izabrani najbolji kandidati između onih koji su se javili na natječaj. Ja mu vjerujem i dajem mu podršku da postupa upravo tako, dodaje Gotovac.

“Zagrebački SDP se gura na dno”

Međutim, u zagrebačkom HDZ-u kažu da se zbog kadroviranja, u SDP-u događa se rascjep između ogranka i središnjice stranke.

– Gospodin Gotovac kao novo lice na zagrebačkoj političkoj sceni je očito shvatio kako aktivistička grupa koja dolazi iz platforme Možemo s jedne strane i s druge strane nacionalno vodstvo SDP-a, koje očito kadrovira po Gradu Zagrebu, zagrebački SDP gura na dno, kaže Herman.

U SDP-u takvu tvrdnju odbacuju i ističu da je međusobna suradnja – izvrsna. A isto tvrde i kada je riječ o koaliciji s Možemo.

Izvor: Sloboda.hr/HRT