hčsp hdz josip leko sporazum sabor

Nakon što se u pojedinim medijima pojavio sadržaj predizbornog sporazuma između HDZ-a i HČSP-a, po kojemu je HČSP-u osiguran ulazak u Sabor, iz HČSP-a su otkrili da je dotični sporazum Hrvatskom saboru bio predan zbog proceduralnih razloga, a da je odmah po predaji sporazuma isti završio u medijima.

Priopćenje za javnost koje potpisuje predsjednik HČSP-a Josip Miljak prenosimo u cijelosti:

“Hrvatska čista stranka prava je bila dio Domoljubne koalicije na prošlim izborima i upravo našim glasovima odnesena je relativna pobjeda na što smo izrazito ponosni, bez obzira na daljnji rasplet događaja.

Temeljem Sporazuma koji smo imali s HDZ-om zbog toga što nije bilo imena stranke na listama, taj Sporazum je bio nužan i sasvim legitiman, predali smo predsjedniku Hrvatskog sabora zahtjev za imenovanje našega kandidata u Hrvatski sabor.

Ono što nas je zaprepastilo jest činjenica kako je taj Sporazum odmah završio u jednom režimskom mediju i to odmah po predaji dok još nije ušao ni u proceduru, a kamo li da se o njemu raspravljalo, a to im je mogao dostaviti samo i jedino predsjednik Hrvatskog sabora g. Josip Leko. Držimo da je g. Leko time do kraja srozao ionako slab ugled Hrvatskoga sabora, a sebe kao čovjeka prikazao u jako lošem svjetlu, te ispada kako je najobičniji konfident njemu sklonih medija.

Tu se vidi očita nakana kompromitacije HČSP-a i Domoljubne koalicije, a za račun koalicije Hrvatska raste. Stoga se i obraćamo hrvatskoj javnosti koja ima pravo znati kakvim metodama se služe ljudi koji grčevito žele ostati na vlasti i tko je i kakav čovjek predsjednik te časne institucije.

Sada smo još čvršće uvjereni kako je naše odustajanje od predaje lista za izbore i temeljem Sporazuma priključenje Domoljubnoj koaliciji bio odličan politički potez. Bez obzira na to dobili mi taj jedan više nego zasluženi mandat, ostaje nam satisfakcija kako smo dali veliki doprinos u porazu jedne loše vlasti, čiji bi još jedan mandat na vlasti potpuno dotukao Hrvatsku.”

Izvor: Sloboda.hr