hčsp jure francetić slunj ndh nada turkalj presuda sud u karlovcu

Nevjerojatna priča dolazi nam iz Prekršajnog suda u Karlovcu odakle je danas stigla presuda protiv članova Hrvatske čiste stranke prava zbog održavanja komemoracije na dan pogibije ustaškog prvaka Jure Francetića 27. prosinca 2011. Optužnicu protiv HČSP-ovaca podignula je Policijska postaja Slunj na čelu s tadašnjim načelnikom Draženom Živčićem, a zastrašujuće bolesnu presudu donijela je sutkinja Nada Turkalj.

Naime, predsjednik HČSP-a Josip Miljak osuđen je jer je “održao govor u kojem je opisivao osnivanje NDH, Crne legije i ratnog puta Jure Francetića”, te uzviknuo “Bog i Hrvati, za Dom”. Još dvojica članova HČSP-a (podaci poznati uredništvu) osuđeni su jer su nosili službenu zastavu HČSP-a na kojoj stoji stari hrvatski pozdrav “Za Dom spremni”, te što su nosili transparent s natpisom “Hrvatski ti narod kliče: Za Dom spremni krilniče”.

Da, dobro ste pročitali! Predsjednik HČSP-a Josip Miljak osuđen je jer se na javnom mjestu uopće usudio PRIČATI o NDH i Juri Francetiću. Ova presuda ravna je presudama iz komunističkih vremena kada je UDBA lovila one koji po gostionicama pričaju o politički nepodobnim temama. Situacija je ista, samo što su ulogu UDBE ovdje preuzeli sutkinja Nada Turkalj i bivši načelnik policije Dražen Živčić. Također, kako saznajemo, zastava HČSP-a s natpisom “Za Dom spremni” uredno je u Ministarstvu uprave registrirana kao službena, što pokazuje da je riječ o čistoj političkoj presudi.

Klikni LIKE ako smatraš da je ova presuda bolesna!

Koliko je presuda neozbiljna, ali i degutantna, dokazuje i to da u službenoj presudi sutkinja Nada Turkalj pri spominjanju hrvatskog pozdrava “Bog i Hrvati” Hrvate piše malim slovom. Također, u presudi stoji kako na zastavi HČSP-a pozdrav “Za Dom spremni” stoji iznad grba, što je laž. Pozdrav stoji ispod grba. To je dokaz i da dotičnu sutkinju uopće nije ni zanimalo što se zapravo dogodilo, već samo da osudi HČSP-ovce i to po ideološkom ključu.

Temeljem ove bolesne presude, danas je u Hrvatskoj na javnim mjestima zabranjeno uopće razgovarati o razdoblju NDH i o ratnim putevima pojedinih ratnika. Da se pita sutkinju Nadu Turkalj, policija bi trebala, baš kao i nekad UDBA, obilaziti javna mjesta i hvatati one koji se usuđuju pričati o politički nepodobnim temama. Nevjerojatno, ali istinito!

>>> Šef HČSP-a tužio ravnateljicu Jasenovca: To je jugo-komunistička tvornica laži!

Donosimo i čitavu snimku Miljkovog govora gdje Miljak iznosi ništa drugo već povijesne činjenice, što je očito po sutkinji Nadi Turkalj od danas zabranjeno:

>>> Domoljublje je “in” među mladima: Bivša Miss Hrvatske nova šefica HČSP-a Trilj

Autor: Sloboda.hr
Foto: Sloboda.hr