josip miljak sp jasenovac nataša jovičić

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak podnio tužbu je protiv Nataše Jovičić, ravnateljice Spomen područja Jasenovac i tužba je prihvaćena.

Miljak je Jovičić tužio zbog klevete u članku iz Večernjeg lista, objavljenim 2. prosinca prošle godine pod naslovom “Šef HČSP-a prijeti smrću ravnateljici SP Jasenovac“. Općinski sud u Kutini, kojemu je tužba podnesena, pozvao je Jovičić kao “okrivljenicu” na ročište 9. lipnja, pod prijetnjom prisilnog privođenja.

Podsjetimo, u veljači ove godine državno odvjetništvo odbacilo je kaznenu prijavu protiv Miljka za prijetnju, koju su protiv njega podnijele nevladine organizacije za ljudska prava (Zoran Pusić i Vesna Teršelić).

Kaznena prijava podnesena je nakon što je Nataša Jovičić na e-mail Spomen područja Jasenovac, početkom prosinca 2013. dobila ovu poruku koju je potpisao Josip Miljak: “Vi jako dobro živite od svojih laži jer vas hrvatska država plaća za iste te laži o Jasenovcu i Hrvatima općenito. Vaše laži i mržnja prema svemu što je hrvatsko samo doprinose vašem kraju. Takvi kao vi su samo ostaci ostataka truleži na hrvatskom nacionalnom tkivu i osuđeni ste na izumiranje i ludilo u koje vas vodi nezajažljiva i bolesna mržnja. Za Dom spremni!”.

Klikni LIKE ako smatraš da Hrvati nisu genocidan narod!

Istodobno s tom Miljkovom porukom, Nataša Jovičić primila je još jednu, anonimnu, na kojoj je fotografija metka. Pošiljatelja te fotografije policija nije pronašla, a Jovičić je lažno optužila Miljka da joj je on poslao tu fotografiju metka pod simbolom prijetnje smrću.

Iz HČSP-a tvrde da je SP Jasenovac jugo-komunistička tvornica laži koja egzistira s namjerom stvaranja mita o Hrvatima kao genocidnog naroda, a pod krinkom lažne povijesti o razdoblju iz Nezavisne Države Hrvatske.

Autor: Sloboda.hr
Foto: Sloboda.hr