hasanbegović obuljenFoto: HRT

“Tko sam, što sam i što sam zastupao u političkom životu je poznato, poznato je i što o tome misle pristaše i birače HDZ-a. Tko je i što je uvažena gospođa Nina Obuljen i kojim krugovima pripada je također poznato. Jedina nepoznanica je bio konačni odabir gospodina Plenkovića, on je danas službeno objavljen, legitiman, proizlazi iz volje saborske većine i ja ga prihvaćam. Politički život se nastavlja, ja sam izabrani zastupnik u Hrvatskom saboru, vjeran Bogu i narodu koji me je izabrao”, izjavio je danas novinarima Zlatko Hasanbegović, prenosi HRT.

Na taj je način potvrdio pretpostavke da će ga na mjesto ministara kulture zamijeniti Nina Obuljen Koržinek.

Inače, mandatar za sastavljanje nove hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je prije nekoliko dana u Bruxellesu da još nije odlučio tko će biti ministar kulture, a za Ninu Obuljen Koržinek, koju mediji spominju kao potencijalnu kandidatkinju, rekao je da je iznimno cijeni.

“Nina Obuljen je bila državna tajnica u vladi HDZ-a, u kojoj sam i ja bio, ima veliko iskustvo, cijeli svoj život je posvetila hrvatskoj kulturi, ima značajnu europsku dimenziju. Izuzetno je cijenim”, rekao je Plenković novinarima u Bruxellesu.

Nina Obuljen Koržinek od 2006. do 2011. bila je pomoćnica ministra i državna tajnica u Ministarstvu kulture, kada je ministar bio Božo Biškupić. Za mandata njegova nasljednika Jasena Mesića ostala je u Ministarstvu i bila zadužena za medije pa je, među ostalim, sukreatorica Zakona o HRT-u i Zakona o elektroničkim medijima.

>>> Evo tko je Nina Obuljen – žena koju nameću kao buduću ministricu kulture: Branila Radmana i napadala Hasanbegovića!

Izvor: Sloboda.hr/HRT