hasanbegović presuda udba perković sdp milanovićFoto: fah

Tehnički ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović komentirao je raniju izjavu Zorana Milanovića koji je rekao da je ‘Hasanbegović predsjednik HDZ-a’.

“To su njegove dosjetke, njegov način govora. Moram se domisliti što bih rekao u njegovom stilu. Iz njega progovara podsvijest. Tko je pravi predsjednik SDP-a? I predsjednik SDP-a je bio gospodin Mustač, te Perković, a ne Milanović”, rekao je Hasanbegović.

O uvjetima Mosta nezavisnih lista rekao je da na uvjete neće odgovarati u kampanji, nego dan poslije izbora.

“Sjest ćemo i razmotriti zahtjeve”, rekao je Hasanbegović.

O eventualnoj suradnji s Miloradom Pupovcem, Hasanbegović je rekao da “Pupovac ima prigodu poduprijeti novu saborsku većinu”.

“To je mogao i prošli put, ne znam zašto je ostao u oporbi”, kaže Hasanbegović.

“Mislim da manjinski zastupnici ne trebaju arbitrirati, nego podržati vladu, u skladu sa svojim interesima”.

Upitan je i kako komentira navijački prosvjed tijekom HDZ-ovog skupa u Splitu.

“Torcida je svoju borbu s HNS-om proširila i na političko područje. Ne može se reći da podržavaju ovu ili onu stranku, ali nova Vlada će razmotriti i temu sporta”, rekao je.

O ispadima zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića prema voditeljici Mirjani Hrgi, Hasanbegović kaže da mu je žao, “Bandić se očigledno umorio u kampanji, i u jednom trenutku reagirao na neprimjeren način”.

“S novinarima nije uvijek jednostavno, ali političari imaju obvezu uljudno i ljubazno odgovarati na sva pitanja”, zaključuje Hasanbegović za N1.

Izvor: Sloboda.hr/N1