zlatko hasanbegovićFoto: fah

Odluku mandatara Plenkovića odlučio je ispoštovati te kaže ostaje saborski zastupnik, a Hasanbegović sva ostala nagađanja odbacuje, piše Dnevno.hr.

Informaciju da više neće obnašati dužnost ministra kulture već da tu fotelju prepušta kolegici Nini Obuljen, za portal Dnevno.hr potvrdio je Zlatko Hasanbegović u čijem se glasu mogla razaznati tuga i razočaranje. No, javnosti je tu odluku predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića stojički objasnio.

“Ništa, odluka da je nisam ministar kulture je odabir mandatara. Ja sam izabrani saborski zastupnik, na toj ću funkciji ostati i dalje- kaže Hasanbegović koji odbacuje medijska nagađanja da će osnovati svoje saborske frakcije. A jednako tako žestoko demantira spekulacije pojedinih analitičara da će se kandidirati za zagrebačkog gradonačelnika.”

“Sigurno se neću kandidirati za gradonačelnika Zagreba, u Saboru ću zastupati one građane koji su me izabrali. Ne mogu govoriti o razočaranju, to je odabir mandatara, nije bitno kod politike jesam li ja ljudski razočarana. Stvar je na analitičarima da procjene moj rad, ali svaki ministar smatra da je dobro obnašao svoj posao. To je trivijalno, svaki ministar misli da je dobro radio, jeste li kad čuli za ministra koji je smatrao da nije dobro obnašao svoj posao”, pita se Hasanbegović koji se osvrnuo i na svoju nasljednicu Obuljen.

“Od nje ne očekujem ništa, nju treba pitati što misli raditi kada preuzme ministarstvo, a ja se ne osjećam odbačeno niti kao žrtva. Ja nisam žrtva, a politički život se nastavlja”, zaključio je Hasanbegović.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr/HRT