zlatko hasanbegovićFoto: fah

Kako se doznaje iz HDZ-a, Plenković je sklon ka tome da Hasanbegović doista ostane ministar, ali njega po tom pitanju još nisu kontaktirali.

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović najspominjaniji je političar čije se ime dovodilo u prvi plan tijekom pregovora između Mosta i HDZ-a, a čije je ime pod upitnik među ostalim doveo predstavnik srpske nacionalne manjine i potpredsjednik SDSS-a Milorad Pupovac.

No, kako neslužbeno portal Dnevno.hr saznaje iz Hrvatske demokratske zajednice šef te stranke Andrej Plenković tijekom vikenda je razmatrao mogućnost da Hasanbegovića ponovno imenuje ministrom te se odlučio kako će na tu opciju pristati.

U skladu s time Hasanbegović koji se grčevito borio za ministarsko mjesto u njoj bi, tvrdi izvor portala Dnevno.hr iz HDZ-a, doista mogao i ostati. Najprozivanijeg političara tim su povodom kontaktirali novinari portala Dnevnp.hr, a on pak tvrdi kako te informacije tijekom vikenda do njega nisu došle.

“Ne znam ništa o tome, ali znam da se tijekom vikenda nisu vodili pregovori oko ministarskih fotelja. Mene tim povodom još uvijek nitko nije kontaktirao, u narednih nekoliko dana, do konca tjedna trebalo bi se znati tko će preuzeti koje ministarstvo, a o tome će odlučiti mandatar. No, ja smatram da sam svoj posao u Ministarstvu kulture korektno radio”, izjavio je Hasanbegović u kratkom osvrtu za Dnevno.hr, diskretno između redaka poručujući da je itekako sposoban nastaviti s onime sa čime je otpočeo.

Klikni LIKE ako si za da Hasanbegović ostane ministar kulture!

No, osim njega u HDZ-ovim krugovima spominje se još jedno ima ono Nine Obuljan, koja među biračkim tijelom ove stranke ne uživa simpatije. O liku i djelu potencijalne ministrice pisali smo u članku “Evo tko je Nina Obuljen – žena koju nameću kao buduću ministricu kulture: Branila Radmana i napadala Hasanbegovića!”.

Izvor: Sloboda.hr/Dnevno.hr