strukturni_fondovi_hakirani1_600

Internetska stranica strukturnih fondova www.strukturnifondovi.hr hakirana je i to na ne baš svakidanšnji način, donosi HRT. Naime, hakeri su stranicu preusmjerili na stanicu pretraživača sadržaja Biblije.

Ako ste se trenutačno mislili informirati npr. kako do bespovratnih sredstava Europske unije, to ćete teško saznati sve dok stranica izgleda ovako. Na stranici se inače nalaze svi podaci i informacije o fondovima EU-a.

Konzultant u projektu koji želi ostati anoniman rekao nam je da je ogorčen na Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. Osim što ne može otvoriti stranicu i ispuniti on-line prijavu za natječaj “Povećanje gospodarske aktivnosti malih i srednjih poduzetnika”, koji istječe u petak 21. veljače, strahuje i od kompromitacije povjerljivih podataka svojeg klijenta koji se nalaze na njihovom serveru. Također nakon vraćanja internetske stranice strahuje se od vjerodostojnosti podataka na njoj.

strukturni_fondovi_hakirani4_600

Ministarstvo je jučer bilo dužno odgovoriti na pitanja konzultanata i poduzetnika o navedenom natječaju, no kako je stranica hakirana, mnogi od njih ne mogu nekoliko dana prije kraja natječaja do odgovora ključnih za prijavu.

Radi li se ovdje možda o kršćanskoj poruci Vladi RH?

Autor: F.Č./HRT
Foto: Screenshot