grmoja, most, saborFoto: fah

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja rekao je u srijedu na sjednici Sabora kako Hrvatska postaje zarobljenikom međunarodnih interesnih skupina, navodeći primjer monopola jedne telekomunikacijske korporacije koju nije htio imenovati.

“Nitko normalan neće raditi ozbiljne investicije u Hrvatskoj jer ne može očekivati pravnu sigurnost i predvidljivost. Konkretan primjer je na području telekomunikacija gdje se po dokumentiranim tvrdnjama sudionika ostvaruje potpuna nezakonita vladavina velike telekom kompanije, za koju se tvrdi kako naši sudovi u konkretnim sudovima pronalaze vrlo sporna pa i apsurdna stajališta kako bi zataškali ponašanje koje narušava temeljne vrijednosti ovog društva”, upozorio je Grmoja nakon stanke u Saboru.

Mostov zastupnik tvrdi kako u jednom pravnom konfliktu jednog koncesionara sa spomenutom velikom kompanijom sudovi posve izokreću smisao tadašnjeg zakona o telekomunikacijama i njegovih pravilnika, proglašavajući propise kojim se uređuje tržišno natjecanje u telekomunikacijama potpuno neobvezujućim za tu veliku kompaniju.

Takva apsurdna stajališta naših sudova oprečna su ranijim presudama i stajalištima i Vrhovnog i Ustavnog suda, istaknuo je Grmoja.

“Hrvatska polako postaje zarobljenikom međunarodnih intresnih skupina”, ocijenio je.
Dodatno svjetlo na tu korporaciju, kaže, daju dokumenti američkih istražnih organa o načinu poslovanja međunarodne grupacije kojoj pripada ta velika telekom korporacija koja uživa bezrezervnu naklonost naših sudova.

“Iz javno dostupnih dokumenata neosporno je kako je spomenuta međunarodna grupacija koja je prisutna u Hrvatskoj, u nama susjednim zemljama korumpirala političke stranke i pojedince s ciljem nelegalnih utjecaja na tržišnu utakmicu u tim zemljama”, poručio je Grmoja.

Izvor: Sloboda.hr/Hina