george soros imigranti

Milijarder i politički donator George Soros kaže da Europa mora prihvatiti veliki broj tražitelja azila i ekonomskih imigranata, tvrdeći da će to pomoći gospodarstvu – piše američki konzervativni medij Breitbart.

Izlazak Velike Britanije iz EU nazvao je velikom tragedijom, te upozorava na mogućnost da „ksenofobni, nacionalistički pokreti“ dobiju izbore u Francuskoj, Nizozemskoj i Njemačkoj, što prema njemu predstavlja veliku opasnost.

Soros sada zagovara čuvanje vanjskih granica EU kao mjeru kojom bi se spriječila popularnost domoljubnih stranaka. Soros smatra da su kaotične scene na vrhuncu imigrantske krize „otuđile“ i „prestrašile“ Europljane.

Soros ustraje na ideji da EU mora prihvatiti značajan broj imigranata direktno iz zemalja koje graniče sa kriznim područjima. On smatra da je najvažniji zadatak kojem se Europa mora posvetiti, stvaranje „okruženja dobrodošlice“ za ekonomske imigrante kao i za tražitelje azila. Još zaključuje: „S obzirom na staru populaciju u Europi, koristi od imigracije znatno nadilaze probleme vezane uz integraciju i troškove integracije imigranata.“

Unatoč svojim tvrdnjama da je imigracija poticaj za europsko gospodarstvo, Soros kaže da bi EU trebala godišnje trošiti „barem 30 milijardi eura“ na poticanje imigracije ne-europljana. Globalistički milijarder često je zagovarao ideju da europske nacije moraju posuditi velike svote novca da financiraju masovnu imigraciju.

Iako Soros tvrdi da bi masovna imigracija nestručnih imigranata poboljšala europsko gospodarstvo, činjenice ukazuju na to da su oni zapravo enorman financijski teret za EU. Samo u Velikoj Britaniji, opteretili su državni proračun za dodatnih 16 milijardi futni godišnje, dok su na kontinentu više nego udvostručili stopu nezaposlenosti građanstva.

Statistički podaci diljem Europe ukazuju na to da ne-europski imigranti predstavljaju teret za državni proračun. U Nizozemskoj, 65 posto ne-europskih imigranata koji su u tu zemlju stigli tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća, i dalje žive od socijalne pomoći.

Joseph Chamie, voditelj istraživanja u Centru za istraživanje migracija, tvrdi da je ideja da se ostarjela populacija može nadomjestiti masovnom imigracijom, obična prijevara. On kaže da bi eventualni rast BDP-a koji bi se ostvario uslijed masovne imigracije, samo povećao profit tvrtki, na račun kvalitete života građana. Masovna imigracija predstavlja više zahtjeva, potrošnje, posuđivanja i profit kompanija, ali objašnjava da je takav sustav neodrživ.

„Kad balon jednom pukne i ekonomija počne padati, sve se urušava, povećava se nezaposlenost, plaće padaju, smanjuju se prihodi, sve više ljudi pada u dugove, te sve više muškaraca, žena i djece završava na socijalnoj pomoći.“

„Masovna imigracija omogućava kompanijama povećanje profita kroz povećano tržište radne snage, odnosno kroz niže plaće, dok građanstvo kroz poreze snosi teret povećanja cijene školovanja, zdravstvenog sustava, udomljavanja, te naravno, nezaobilaznog kriminala.“

Izvor: Sloboda.hr/Breitbart/Tribun.hr