generacija obnove, tito, trg maršala tita, krug za trg, frano čirko

U Zagrebu je danas po 11. put zaredom održan prosvjed građanske inicijative “Krug za Trg” kojom se traži preimenovanje Trga maršala Tita. Na prosvjedu se okupilo više od tisuću Zagrepčana.

Prosvjed su svojim prisutstvom podržali i članovi nove stranke mladih na hrvatskoj desnici – Generacija obnove. Njihove članove na prosvjedu je predvodio predsjednik stranke Frano Čirko.

“Komunistički zločinac i masovni ubojica Josip Broz Tito ne zaslužuje ni slijepu ulicu, a kamoli najljepši zagrebački trg. Zato smo danas podržali prosvjed građanske inicijative Krug za Trg”, objavili su na svojoj Facebook stranici u objavi pod naslovom “TITO MUST GO!” (eng. “Tito mora otići!”).

Inače, Generacija obnove kandidirala je svoju listu kandidata za Gradsku skupštinu grada Zagreba za lokalne izbore koji se održavaju 21. svibnja. Radi se o daleko najmlađoj listi za Gradsku skupštinu, pošto je velika većina kandidata (od ukupno 51) rođeno 90-ih godina prošlog stoljeća. Listu predvodi 26-godišnji predsjednik stranke Frano Čirko.

>>> Pogledajte prvi javni nastup nove mlade političke opcije na desnici – oduševit će vas! (VIDEO)

>>> “MI OSTAJEMO!”: Generacija obnove sa zagrebačkih kolodvora krenula u borbu za ostanak mladih u Hrvatskoj

Izvor: Sloboda.hr