gay parada split pride hdz riva homoseksualci

Svoje protivljenje s održavanjem gay parade u Splitu koja je najavljena za subotu 7. lipnja 2014. izrazio je i splitski HDZ. Priopćenje naslovljeno “Budite ravnopravni i s najugroženijima”, koje potpisuje predsjednik splitskog HDZ-a Petar Škorić, prenosimo u cijelosti:

“Gradski odbor Hrvatske demokratske zajednice Split već je prošle godine prije održavanja trećeg po redu ‘splitskog Pride-a’, odnosno povorke homoseksualaca na čelu s gradonačelnikom, koja je demonstrirala diktaturu manjine u drugom po veličini gradu u Hrvatskoj, uputio otvoreno pismo u kojem smo se osvrnuli na traženja homoseksualnih zajednica.

Ne želimo ponovo govoriti kako se represivnim sredstvima, policijskim barikadama, policijskim vodenim topovima i specijalnim interventnim jedinicama jedne subote u lipnju, u jeku turističke sezone u gradu kojemu je turizam još jedina živa gospodarska grana, stanovnicima i gostima toga grada sprječava prilaz užoj gradskoj jezgri i svim ugostiteljskim i prodajnim objektima, kulturnim dobrima, javnim ustanovama (od konzulata, pošte pa do pojedinih fakulteta).

>>> EUROPSKE VRIJEDNOSTI: U Norveškoj održan dječji “gay festival” (VIDEO)

Sprječava se normalan život tim istim Splićanima, koji plaćaju poreze, prireze, komunalne naknade i druge namete, financiraju rad gradske uprave, ujedno i financiraju takozvanu „paradu ponosa“. No, za gradonačelnika Baldasara i njegovu garnituru u gradskoj upravi, Parada nije sporna jer u njoj ‘kao’ sudjeluje iznimno veliki broj Splićana.

Bezočna podvala i laž, pa svima je poznato da Grad biva blokiran nepotrebnim događajem u kojem nešto oko dvjestotinjak šetača, poručuju o ugrozi svojih seksualnih prava i orijentacija. Naravno, nitko nikada nije hodao gradom govoreći o uskraćivanju prava na ničiju seksualnost.

U našoj kulturnoj tradiciji i prakticiranju javnog morala, seksualnost se ne pokazuje i ne demonstrira po trgovima i ulicama, bila ona hetero ili homo determinirana. Ne mijenja to i sudjelovanje nekoliko Kukuriku ministara koji se iz nama nepoznatih razloga, a sigurni smo nepoznatih i njima samima, za ravnopravnost homoseksualnih zajednica bore žarom kao da ih to osobno dira i degradira. Kao da i ta brojka sama po sebi nije šokantno malena, pretražujući Facebook stranicu Split pride-a uredno se mogu naći obavijesti o autobusima koji dolaze iz Zagreba, ali i drugih država i gradova, primjerice Ljubljane, Beograda. Pa nam i nije baš najjasnije gdje su tu Splićani?! Znači, osim što se uznemiruje, siluje i inkomodira grad i njegovi stanovnici, još se siluju i činjenice pred otvorenim i zdravim očima.

Klikni LIKE ako si protiv održavanja gay parade u Splitu!

U duhu političke korektnosti nećemo spomenuti ni onih 50 milijuna razloga (u kunama) koliko su raznorazne LGBT udruge posljednjih godina dobile od države za svoj mukotrpan rad (profesionalnih seksualnih manjina) i za organizaciju svojih šetnji i parada. Mislimo da to nije neki kompliment ni za sudionike parada a niti za one koji ih ovako izdašno financiraju. Ne usudimo se ni javno upitati zašto je LGBTQ udruga Rišpet dobila prostor u Dioklecijanovoj palači koji je kulturna udruga ‘Splitski krnjeval – cukuni’ trebala napustiti preko noći bez da im je obrazloženo zašto. Vjerojatno nije korektno ni da priupitamo zašto je uređenje tog prostora platio Grad Split?
Nećemo ni o drskom i medijski nasilnom nametanju svojih stavova ove manjine kao ni o rezultatima referenduma na kojem su Splićani u čak 33 kvarta i mjesna odbora jasno iskazali svoje mišljenje.

Ovog puta mi bi tek iznijeli jedan skromni prijedlog organizatorima splitskog Pride-a.

Posljednjih tjedana cijela Hrvatska kao jedna duša diše za Slavoniju. Svi su se solidarizirali, mladi i stari, bogati i siromašni dali su od sebe, dali su dio sebe za pomoć hrvatskoj djeci, obiteljima i domovima. Ponosni smo kao ljudi što su naši članovi među prvima sudjelovali u organizaciji akcija u suradnji s Crvenim križem i Caritasom, prikupljanju hrane i drugih potrepština, pomaganja ugroženima i volontiranja na samim poplavljenim područjima.

Ne tražeći od vas da slušate glas razuma i odreknete se parade zbog turističke sezone ili pak ljudskih i građanskih prava na slobodu kretanja i mišljenja, pozivamo vas da budete ono za što se zalažete. Vaš slogan ovog pride-a je: POTPUNA RAVNOPRAVNOST, a mi vas pozivamo da upravo to i budete. Budite ravnopravni s onima koji znaju što je solidarnost s onima koji su ugroženi nenajavljenom snagom prirode. A neravnopravnost o kojoj vi govorite, nisu vam odredili i izabrali oni koji ne sudjeluju u vašim paradama. Za neravnopravnost ste se odlučili i izabrali vi sami.
A ako baš želite biti u nečemu ravnopravni s drugima, onda se ugledajte u one hetero: oni vas o svojoj seksualnosti ne podsjećaju i ne uznemiravaju dok prolazite gradom.

I još nešto ako ništa drugo, sami ste svjesni troškova osiguranja i organizacije četvrtog po reda splitskog Pridea. Ove godine uštedite dio tih sredstava i nama građanima koji kroz proračun plaćaju vašu, doista nepotrebnu šetnju po Rivi, prihvatite molbu pa ga preusmjerite za potrebe stradalih naše Slavonije. Pozivamo vas da ovogodišnji Pride održite u nekoj kongresnoj ili sportskoj dvorani, uz istu publiku, uz iste izvođače, uz iste aktivnosti. Možda nećete imati potpuni komod i komfor, ali vjerujte nemaju ga ni svi volonteri i stanovnici lijepe naše Slavonije. A vjerujemo da biste se uz sve vaše visoke emocije mogli složiti da je njihova motivacija i uloga malo više ljudskija i s malo više empatije od vaše: pomoć da se stradali vrate što prije u svoje potopljene domove”, stoji u priopćenju splitskog HDZ-a.

>>> Njemački homoseksualci i antifašisti izmetom gađali mirne prosvjednike

Autor: Sloboda.hr