imigranti francuska

Vozačima kamiona savjetuje se izbjegavanje francuskog grada Calaisa zbog potencijalnih napada imigranata koji koriste čak i noževe kako bi se domogli Engleske.

Vozači, naime, pričaju o očajnim imigrantskim pokušajima u kojima koriste noževe, čelične šipke, puške i drugo oružje kako bi se ukrcali na kamione prema Velikoj Britaniji.

Prošlog vikenda policija je pokrenula potjeru za krijumčarom kurdskog porijekla koji je uperio pušku u policajce kada su uhitili imigrante koji su se pokušali ukrcati u kamion na parkiralištu u Calaisu.

>>> Norveška: Muslimanski imigranti žele islamsku državu u dijelu Osla

Također, trojica Sudanaca zadobila su porezotine od noža tijekom nasilne tučnjave u središtu grada oko toga tko ima pravo na bolju poziciju za ukrcaj na kamione.

Skupine imigranata najčešće se pokušavaju ukrcati na kamione u pokretu na križanjima gdje kamioni moraju usporiti ili stati. Prije nego kamion počne kretanje i ubrza, riskiraju živote kako bi se ukrcali na njih.

U subotu se 17 imigranata gotovo ugušilo zbog nedostatka kisika u nizozemskom kamionu-cisterni. Spasilo ih je to što je vozač čuo lupanje, stao i pustio ih van, donosi Portal Pandora.

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!