ricciardo formula 1 f1

Daniel Ricciardo nije uspio nastaviti svoju pobjedničku seriju na Velikoj nagradi Italije, ali se ponovo istaknuo spektakularnim pretjecanjima i opet je pobijedio Sebastiana Vettela.

Australski 25-godišnji vozač apsolutno je otkriće F1 sezone. Iz utrke u utrku oduševljava F1 fanove svojim potezima i kad su svi mislili da će ovaj put razočarati u Monzi, on je opet zablistao briljantnim pretjecanjima, a među žrtvama je ponovo bio i Sebastian Vettel, donosi tportal.

Ricciardo nije dobro startao, pao je izvan kruga osvajača bodova te se nalazio daleko od najboljih sve do jedinog ulaska u boks. Odlučio se za kasni ulazak, sačuvao gume i krenuo u siloviti prodor pred kraj, kao u Mađarskoj prije mjesec i pol.

>>> Prekrasne vijesti: Schumacher za Božić u obiteljskom domu!

Padali su redom Raikkonen, Perez, Button, Magnussen i na kraju Vettel, a način na koji je prolazio bio je posebno impresivan: veliki talent koristio je varke, superkasna kočenja i sve trikove koji su mogli zbuniti konkurente, kako bi na kraju završio peti.

“Kad sam vidio da ovdje nemamo brzinu, pokušali smo nešto drukčije taktički i to nam je pomoglo na kraju utrke”, kratko je komentirao još jedan svoj briljantni nastup Daniel Ricciardo, koji je u anketama među F1 fanovima apsolutno pokazao najveću vozačku kvalitetu u 2014. godini.

Njegova odlična jučerašnja pretjecanja pogledajte u sažetku jučerašnje utrke:

Za više ovakvih članaka – klikni LIKE!