somalijski imigrant finska

Prošli tjedan, u srijedu navečer, somalijski imigrant sjekirom je ubio dvojicu muškaraca u jednom baru u gradu Oulu. Uslijedila je policijska potjera za osumnjičenim pri čemu je isti ustrijeljen te je umro od posljedica ranjavanja.

U četvrtak rano ujutro, policija grada Oulu objavila je da su u potjeri ubili osumnjičenog Somalijca koji je večer prije sjekirom ubio dvoje ljudi u jednom baru.

Povjerenik državne policije, Mikko Paatero rekao je kako je policija ispravno reagirala tijekom operacije te kako je osumnjičenik ustrijeljen tek kada je pokušao napasti i policajca sa sjekirom.

Policajac je srećom imao zaštitnu kacigu te je prošao tek s manjim ogrebotinama. Neovisno o tome, biti će provedena istraga, što je u Finskoj klasična procedura kada je ubijen osumnjičenik.

Službene osobe, poput Paatera i zamjenika gradonačelnika Oulua, Sinikka Sala, navele su kako su nepoznati motivi ovog napada i tvrde kako je taj grad još uvijek sigurno mjesto te da je ovo izolirani incident. Jasno, teško je očekivati priznanje očitih činjenica u ovakvom slučaju od službenih osoba, ali „izolirani incidenti“ poput ovoga to sigurno nisu.

Izvor: Sloboda.hr/Pandora/Yle.fi