michael schumacher

Bivši F1 liječnik Gary Hartstein iskreno je priznao kako sumnja da će se bivši svjetski prvak Michael Schumacher ikada oporaviti od teških ozljeda glave.

U posljednje vrijeme vijesti o zdravstvenom stanju Michaela Schumachera te njegovu oporavku ‘cure na kapaljku’, ali su zato britanski novinari došli do podatka da Michaelova supruga Corinna tjedno troši oko 160 tisuća dolara na liječenje, odnosno, brigu o njemu.

Hoće li više ikada 45-godišnji Schumacher moći govoriti, sam jesti ili hodati, nitko se ne usudi zasad prognozirati.

“Kako vrijeme prolazi, sve se manje čini mogućim da napravi značajan napredak. Naime, zasad ne pokazuje neurološka poboljšanja, a očekivani životni vijek takvih pacijenata kreće se od nekoliko mjeseci do nekoliko godina”, kazao je Hartstein, čime je naravno šokirao članove obitelji te sve Schumacherove fanove.

“Na ta pitanja liječnici nemaju odgovor. Nitko točno ne zna. Sigurno je da nikada neće biti ista osoba kao prije nesreće. To je svima jasno”, dodao je poznati liječnik.

Poznato je da Schumacher već duže vremena nije u komi, ali poznatog F1 liječnika očito je zabrinuo podatak da od ‘buđenja’ ne pokazuje gotovo nikakav napredak. Stoga je njegova izjava, temeljena na velikom iskustvu, samo realna slika onoga što je u liječničkoj karijeri vidio.

Međutim, dok postoji nada, Corinna Schumacher sigurno se neće predati. Pa koliko god da koštalo. Ako tjedan dana liječenja stoji oko 160 tisuća dolara, to znači da u godinu dana trebaju izdvojiti 8,3 milijuna dolara!

Dodajmo još da je prošlog mjeseca francuski novinar Jean-Louis Moncet razgovarao sa Schumacherovim sinom Mickom koji mu je, između ostalog, kazao da se njegov otac ‘iz inducirane kome budi jako, jako sporo.’

Ispričao mu je da sve ide jako sporo, ali da se nikuda ne žure.

“Ispred sebe ima cijeli život da bi se opet vratio na stazu”, slikovito je ispričao novinaru Mick Schumacher, prenosti tportal.