Izabrani gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković kazao je da za vrijeme njegovog mandata neće biti održana tzv. “Parada ponosa”, odnosno gej parada.

Govoreći u Centralnom dnevniku na Face TV, a odgovarajući na pitanje bi li bi podržao paradu ponosa u Banjoj Luci, rekao je da je dovoljna jedna u Sarajevu.

– Smatram da su to vrijednosti koje ne treba na taj način da se promovišu na trgovima. To nije u duhu naroda kojem ja pripadam – rekao je Stanivuković, uz dodatak da niko nije ugrožen.

Dodao je da za vrijeme njegovog mandata neće biti gej parade u Banjoj Luci. Istaknuo je da nije dobio takvu inicijativu, odnosno da još nije ni preuzeo dužnost.  

– Ja mislim da to ne treba biti u Banjoj Luci, to je moj stav – rekao je on.

Istaknuo je da se entiteti trabajunatjecati u tome tko će biti bolji.

– Ja šaljem jednu ljudsku poruku, ovdje se može živjeti normalno – rekao je Stanivuković.

Dodao je da je u središte svoje politike stavio čovjeka, te da ne dijeli ljude po vjeri ni po naciji.

On je rekao da je Republika Srpska stvorena „borbom srpskog naroda“, te da je trajna i neupitna. Na pitanje što mu je Srbija, rekao je: majka.

Stanivuković je rekao da je poslije svih ružnih riječi počeo razmišljati voli li doći u Sarajevo. On je spomenuo negativne napise pojedinih medija o njemu.

Na pitanje tko ga odbija, rekao je: “Mediji, zato što me pogrešno interpretiraju, zato što nazivaju moj narod pogrdnim imenima”. Naveo je primjer jednog sarajevskog portala koji ga je nazvao „sramotni Draško Stanivuković.

Izvor: Sloboda.hr/Avaz.ba