drago prgomet, hdzFoto: HRT

Do lokalnih izbora još je malo manje od dva mjeseca. Za mjesto gradonačelnička Zagreba zasad pretendira sedam kandidata, među kojima je i Drago Prgomet (HDZ).

Na pitanje koliko ima istine u pričama da mu neki u HDZ-u zamjeraju što je otišao iz stranke, priključio se Mostu, pa osnovao vlastitu stranku, a sad je kandidat HDZ-a za glavni grad, Prgomet je odgovorio da nije čovjek koji kalkulira, nego je ‘fajter’. “Tako donosim odluke i u operacijskoj dvorani, tako i u politici. Borim se za svoja načela i načela ljudi koji su me izabrali. Napustio sam stranku kao znak neslaganja s Tomislavom Karamarkom, nisam mogao šutjeti i trpjeti jer ne bih bio Drago Prgomet”, rekao je i naglasio da je mijenjao političke opcije, ali političke stavove nikad.

Nada se da će za njega glasovati svi koji žele grad kojim se upravlja na transparentan način, svi koji žele grad u kojem će glavne odluke donositi Skupština, a ne gradonačelnik. Obećava da će se u svakom trenutku znati kamo ide ”naš” novac i da će imati stručan tim, neće biti ”onaj koji sve zna i sve radi”. Zagreb bi bio na taj način grad po mjeri čovjeka, kaže.

Smatra da je jedan od glavnih problema u Zagrebu promet jer nema dovoljno mostova preko Save te da bi Pleso trebalo spojiti s gradom željeznicom.

Na Velesajmu bi se mogla izgraditi dječja bolnica, kaže, jer u Klajićevoj nema dovoljno prostora ni za samu bolnicu ni mjesta za parkiranje. Ističe kako svaka četvrt mora imati jednako kvalitetan život.

Svjestan je da u Zagrebu ima mnogo problema, no idući tjedan izlazi ekipa HDZ-a koja će na svaki od problema imati ponuđen odgovor, kazao je.

Na pitanje koga smatra najvećim konkurentom, odgovorio je da su svi kandidati njegovi konkurenti te ne želi nikoga izdvajati. “Svi imaju svoje dobre i loše strane, sve ih doživljavam jednako ozbiljno, vjerujem, tako ih doživljavaju i građani.”

Zamoljen da komentira izjavu premijera koji je najavio posljedice onim HDZ-ovcima koji ne budu uz njega, Prgomet je rekao da je HDZ velika stranka u kojoj niti trebaju niti moraju svi jednako misliti, no u kampanji se očekuje da članovi podupru kandidata kojeg su podržali na Glavnom odboru.

Izvor: Sloboda.hr/HRT