naša tv mostar hloverka

S emitiranjem programa u ponedjeljak je počela Naša TV iz Mostara, medijski projekt na hrvatskom jeziku koji je pokrenulo 55 gospodarstvenika iz Hercegovine.

Program je u 17. 30 otvorila emisija “Dobar dan, Hercegovino“, prva voditeljica koja se obratila gledateljima bila je Ana Lukač, gošća u studiju bila je glavna urednica Naše TV Hloverka Novak Srzić, a u emisiju su se uključili reporteri iz više hercegovačkih središta.

“Namjere su nam da ozbiljno u ovom medijskom prostoru zauzmemo svoje mjesto i obraćamo se svim stanovnicima ovih područja, koja su doista medijski bili potpuno zanemarena”, kazala je Hloverka Novak Srzić.

Istaknula je da će se “ta nepravda pojavom Naše TV ispraviti” i najavila da će televizija biti neovisna od bilo kakvih političkih opcija. “To je platforma koja nam osigurava da smo ozbiljan i dugovječan projekt. Mala javna lokalna TV na hrvatskom jeziku koji je bio godinama zanemaren na javom servisu”, rekla je Novak Srzić.

Program ‘Naše TV’ gledatelji će moći pratiti putem kabelskih televizija ‘Home TV’ i ‘Telemach’, a u početku će se emitirati tri sata programa iz vlastite produkcije.

naša tv mostar hloverka

Naša TV preuzimat će dio programa od Deutche Wellea, a otvorena je i opcija preuzimanja dijela sadržaja HRT-a. Kako saznajemo, veliki dio programa emitirat će se uživo, a iz Naše TV ističu kako se HT Mostar pokazao kao odličan tehnološki partner.

Našu TV su prije nekoliko mjeseci osnovali hercegovački poduzetnici s osnivačkim ulozima od 15.000 i 30.000 maraka nastojeći postići heterogenu vlasničku strukturu s ciljem da nitko pojedinačno ili pojedine interesne skupine ne mogu utjecati na uređivačku politiku televizije. Ukupno je prikupljeno 990.000 maraka osnivačkog kapitala.

Uz mozaične emisije u kojima će obrađivati teme iz svakodnevnog života, Naša TV će svake večeri emitirati Dnevnik i talk show program, a cilj do kraja godine imati sedam sati vlastitog programa.

Izvor: Sloboda.hr/Hina