radnička fronta 40 dana za život prosvjed

“Danas se skupilo dosta naših molitelja ispred Vinogradske bolnice. Bilo nas je oko 40 ondje. Sve je miroljubivo prošlo – svi naši molitelji morali su potpisati izjavu o miroljubivom bdijenju, koju i inače potpisuju svi naši molitelji”, rekla je za Narod.hr Petra Tišljarić, koordinatorica inicijative „40 dana za život“, govoreći o današnjim događanjima ispred Vinogradske bolnice.

Naime, pripadnici Radničke Fronte najavili su već drugu subotu dolazak pred Vinogradsku bolnicu u kontraprosvjed “protiv molitelja i klerikalnofundamentalističkih akcija”, kako sami navode.

“Pripadnici Radničke Fronte trebali su doći u 12 sati, međutim došli su oko 12.15 sati. Bili su ondje do 12. 40 sati. Mi smo cijelo vrijeme molili, a oni su otišli. Bilo je mnogo policije, i interventne i u civilu – nije bilo nikakvog sukoba. Jedino je bilo manjih verbalnih dobacivanja između pojedincaca”, rekla je Petra dodavši kako su molitelji inicijative, koja traje još do 6. studenog, kad su pripadnici Radničke Fronte otišli, još ostali u molitvi.

radnička fronta 40 dana za život prosvjed

Prema procjenama inicijative 40 dana za život, oko desetak je bilo pripadnika Radničke Fronte, dok je molitelja bilo oko 40.

Inicijativa “40 dana za život” započela je 28. rujna 2016. novu jesensku molitvenu kampanju za zaustavljanje pobačaja i trajat će do 6. studenog. Ova je do sada najveća kampanja u Hrvatskoj i okupit će 24 hrvatska grada, s 25 mjesta bdijenja. U Inicijativu 40 dana za život službeno su se uključili novi gradovi: Križevci, Nova Gradiška i Imotski. Osim pred bolnicom Sestara milosrdnica, vjernici iz Zagreba bdjet će po prvi puta i pred KB Merkur. Kampanja će ujedno biti i najdulja jer će većina gradova bdjeti minimalno po 12 sati.

Pod motom „Život, dakle, biraj!“ organizatori će približiti temu posvajanja i ljepotu posvojenja kroz svjedočanstva obitelji koje imaju jedno ili više posvojene djece.

Više o inicijativi možete pročitati OVDJE.

radnička fronta 40 dana za život prosvjed

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr
Foto: fah