jasenovac istina jakov sedlar

Jakov Sedlar je najavio na Facebooku da će se u ponedjeljak, 4. travnja, u Zagrebu održati dugo očekivana hrvatska premijera njegovog filma ‘Jasenovac – istina’, u kinu Europa u 21 sat.

Svjetska premijera ovog dokumentarnog filma održala se ranije ove godine u Tel Avivu, nakon čega je on prikazan u Njemačkoj.

Nakon premijere u Zagrebu, film će u organizaciji Hrvatske udruge Benedikt, u srijedu 6. travnja, s početkom u 19.30 sati, biti prikazan i u dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Dokumentarni film redatelja Jakova Sedlara i scenarista Hrvoja Hitreca prikazuje dosad neviđene i nikad objavljene dokumenti o jasenovačkom logoru, koji pak bacaju novo svjetlo na tamošnja događanja.

Prvi put na jednom mjestu, temeljem povjerljivih i nikada objavljenih dokumenata, progovara se o tome što se zaista događalo u kontroverznom logoru Jasenovac, stvarnoj ulozi i značaju kardinala Stepinca u Drugome svjetskom ratu te naposljetku, pravom karakteru Titove komunističke Jugoslavije te njezinu odnosu prema Židovima i Izraelu, piše Hrvatska udruga Benedikt.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr/Hu-benedikt.hr