pad helikoptera dan žalosti srbija beograd

U padu helikoptera Mi 17 nedaleko od zračne luke u Surčinu, kod Beograda, nema preživjelih, objavilo je srbijansko ministarstvo obrane. Helikopter je na liječenje u Beograd prevozio bolesnu bebu koja je imala samo pet dana, piše HRT.

Radio-televizija Srbije izvijestila je da je u nesreći poginulo sedmero ljudi – četiri člana posade, dva medicinska djelatnika i beba.

Pretpostavlja se da su uzrok nesreće loši vremenski uvjeti i gusta magla.

Akcija helikopterskog spašavanja bolesne bebe počela je prekjučer oko 21 sat, kada je odron zapriječio put vozilu hitne pomoći koje ju je iz Novog Pazara prevozilo u kragujevačku bolnicu. Dijete je imalo problema s dišnim organima i bilo je u teškom stanju. Postojala je opasnost da ostane bez kisika na putu jer su zalihe bile pri kraju.

Vremenski uvjeti bili su sinoć veoma nepovoljni za letenje pa su i mnogi civilni zrakoplovi preusmjereni u druge zračne luke. Tijekom noći bili su upaljeni reflektori na stadionima Partizana i Crvene zvezde, kako bi helikopter mogao ondje sletjeti, ali piloti, na žalost, nisu uspjeli ni u toj namjeri.

Danas će u Srbiji biti dan žalosti.

Foto: Kurir.rs