hrvatska vaterpolo juniori mladi

Hrvatska U-18 vaterpolska reprezentacija postala je prvak svijeta nakon što je u finalu u Podgorici svladala domaćina Crnu Goru rezultatom 16:13, no poslije utakmice bilo je i ružnih scena.

Nakon što su u polufinalu svladali Mađarsku ‘rukometnim’ rezultatom 21:17, mladi hrvatski vaterpolisti u sličnoj su golijadi pobijedili u finalu Crnu Goru 16:13 i tako zavladali svijetom.

“Super sam zadovoljan, pobijedili smo u izuzetno teškoj utakmici. Bila je fenomenalna atmosfera. U igru smo ušli malo nervozno, no uspjeli smo stisnuti i iako smo na kraju ostali bez dva isključena igrača, uspjeli smo utakmicu privesti kraju uz odličan rezultat”, rekao je hrvatski izbornik Joško Kreković i dodao:

“Svih 20 igrača koji su bili na širem spisku i koji su sudjelovali na pripremama za ovo Svjetsko prvenstvo utkali su dio sebe u ovo zlato. Svatko od njih je jednako zaslužan, izuzetno sam ponosan na svakoga od njih. Odabrati njih 13 koji idu bilo je izuzetno teško i odlučivale su samo nijanse. Imamo jako perspektivnu mladu generaciju.”

No u Podgorici nije sve završilo na idealan način. Bilo je i onih kojima se nije svidjelo slavlje hrvatskih vaterpolista te su svoje nezadovoljstvo iskazali na ružan način. Par domaćih huligana bacilo je u bazen različite predmete, ponajviše boce s vodom, pišu Sportske Novosti, ali srećom nitko nije nastradao.

Osim toga, vruće je bilo i na tribinama. Dio ratobornih gledatelja pokušao se fizički obračunati s hrvatskim navijačima (roditeljima igrača), ali policija je pravovremeno reagirala.

Izvor: Sloboda.hr/tportal
Foto: hvs.hr