bruna esih, hdz, hasanbegovićFoto: fah

Kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Bruna Esih komentirala je na narod.hr izbačenje Zlatka Hasanbegovića iz HDZ-a.

“Gospodin Zlatko Hasanbegović pristupanjem mojoj neovisnoj listi za Skupštinu bio je u potpunosti svjestan svoje odgovornosti, kao i mogućih posljedica, od kojih je isključivanje iz HDZ-a bila posve izvjesna. Ponovila bih ono što je prilikom svoje izjave za medije gospodin Hasanbegović jasno rekao: naša lista nije protuhadezeovska, već naprotiv, ona je izraz vrijednosti autentičnog HDZ-a”, rekla je Bruna Esih.

Zlatko Hasanbegović je upozorio na nekoliko važnih stvari.

“Danima sam sebi postavljao pitanje, smije li HDZ biti doveden u položaj takvoga taoca? Smije li se bez dubljeg i strateškog promišljanja bespovratno razvrgnuti jedan koalicijski odnos, bez obzira na sva njegova obilježja, a da se na političko-stranačkom obzorju ne nazire neki drugi, koji ne bi bio obična politička trgovina, bez bilo kakvog političko-vrijednosnog i svjetonazorskog utemeljenja? Smije li pozicija HDZ-a i njegove vlade ovisiti ne samo o jednomu članu, nego još više o čovjeku koji nije član stranke?

I onda, nakon svega, kad je sam predsjednik stranke i vlade bez bilo kakve konzultacije sa stranačkim tijelima, koja su stavljena pred svršen čin, te naknadnu formalnu potvrdu već provedene odluke, izabrao taj put koji smatram pogrješnim, smije li se HDZ upuštati u saborske proceduralne manipulacije i kombinacije koje naš politički i parlamentarni život pretvaraju u moralnu kaljužu?”, poručio je Zlatko Hasanbegović iz stožera Brune Esih u izjavi u povodu isticanja kandidature na listi Brune Esih na lokalnim izborima u Gradu Zagrebu.

Izvor: Sloboda.hr/Narod.hr